tiistai 28. syyskuuta 2010

Misoshiru


Misoshiru eli misokeitto on se japanilainen keitto, johon ravintoloissa useinmiten törmää ja se tuntuu olevan jotain, jota ilman japanilainen ei käynnisty aamulla. Minä olen siihen koukussa.

Reseptejä on monenlaisia ja alla on hyvin yksinkertainen versio, joka on peräisin Yamadan kirjasta Japanilainen keittokirja.

Tarvitset1 dl dashi-lientä
5-6 rkl misoa
15 cm wakamea
5 cm pala purjoa

Liota wakamea kylmässä vedessä kunnes se pehmenee. Poista kovat kohdat ja leikkaa se 2-3 cm paloiksi.

Kuumenna liemi kiehumispisteeseen ja käännä lämpö pienimmilleen.

Lisää miso, jonka olet ensin liuottanut 1 dl lientä. Älä anna liemen kiehua mison lisäämisen jälkeen.

Hienonna purje ohuiksi renkaiksi.

Lisää wakame miso-liemeen. Annostele ja ripottele purjo päälle.

KommentitKuten kirjoitin, minä olen koukussa. Käytännössä en ole koskaan nähnyt wakamea livenä isompana palasena vaan niitä saa pusseissa pieninä muruina, joita liotetaan haaleassa vedessä pari minuuttia.

3 kommenttia:

Henri kirjoitti...

Mä oon käyttäny miriniä tuon lisäksi ja purjon tilalla kevätsipulia. Mutta hyvät keitot tulee kun itse tekee tahnasta lähtien. 味噌汁は美味しいです.

Ari Makela kirjoitti...

Olet siis tehnyt misoa itse? Tofuprojekti minulla on, mutta mison tekemiseen ajatukseni eivät ole vielä ehtineet.

Tofuprojektia varten pitäisi löytää juoksutinta. Et satu tietämään japanilaista ruokanettikauppaa? Tokyokanista saa monenlaista, mutta ei läheskään kaikkea.

Henri kirjoitti...

Eiku kyllä mä käytin vaan tahnaa, tummempaa versiota. Mutta olishan sekin projekti tehdä misot scratchistä. Siihen tarvittiin kai riisikojia. T teki joskus paneer-juustoa kotona juoksuttimen ja liinan avulla. Olisko se juoksutin ollu vaan sitruunaa paremman puutteessa, mutta hyvää tuli kuitenkin. Valitettavasti en kyllä tiedä japanilaisia ruokanettikauppoja.