keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Yoshiaki Takayaman muistolle

Yoshiaki Takayama, Suomessa Akina tunnettu, Kabukin keittiömestari, kuoli maanantaina syöpään varsin nuorena. Vaikka en häntä tuntenutkaan ja hän tuskin minua asiakkaana koskaan muisti kovin pitkään koska en nyt niin kovin kanta-asiakas ollut, mutta Kabukissa oli erityisen mukava käydä kun hän oli paikalla.

Monet kerrat olen saanut lukea, että HIM- ja jääkiekkovaikuitteinen sisustus ovat "karmeita" ja "suomalaisia". Ehkä näin, jos Kabuki olisi kaiseki-ravintola, mutta oman vajavaisen japanituntemukseni perusteella hänen jääkiekkokiinnostuksensa ja HIM-faniutensa olivat hyvin japanilaisia luonteenpiirteitä ja Kabukin kaltaisen ravintolan voisi hyvin löytää vaikkapa Tokiosta.

Omalla, henkilökohtaisella listallani minun tutustumiseni japanilaiseen ruokaan Kabukilla on samankaltainen merkitys kuin Machiko Yamadan Japanilaisella keittokirjalla, jonka kanssa otin ensimmäiset askeleet japanilaiseen ruokakultuuriin: Akin Kabuki näytti miten natiivi japanilainen tekee asiat.

Kabuki on, ja tulee toivottavasti myös jatkossa olemaan, sympaattisin ja persoonallisin suomalainen japanilainen ravintola.

Ei kommentteja: