perjantai 5. helmikuuta 2010

Kartta blogiin


Näytä suurempi kartta

Google Maps API eli se kuinka voin käyttää Google Mapsia vaikkapa täällä blogissani on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta sekä aika että energia on kartellut minua. Monimutkaista se ei voi olla koska Google Mapsin karttoja näkee nykyään joka paikassa.

Uusimpaan, ravintola Zucchinia koskevaan postaukseen haluan kartan, joka näyttää missä Zucchini on. Käytetään sitä siis esimerkkinä.


  1. Kartan saa helposti Google Mapsistä jos tietää osoitteen, joka on esimerkissäni Fabiankatu 4, Helsinki. Kirjoita osoite Karttahaku-hakukenttään. Klikkaa Karttahaku-linkkiä.  2. Klikkaa Linkki-linkkiä. Valitse Liitä kartan näyttävä HTML omalle sivulle klikkaamalla tekstikenttää.  3. Linux-käyttäjä pääsee jälleen kerran helpommalla sillä jo klikki vie tarvittavan HTML-koodin primary selectioniin, mutta normaali control-C kopioi HTML-koodin leikepöydälle ja aivan yhtä normaali control-V kopioi sen haluttuun ohjelmaan, tällä kertaa Firefoxiin.Kartan saaminen sivuilleen on paljon helpompaa kuin monet, ilmeisesti vanhoihin Google Mapsin versioihin perustuvat, ohjeet antavat ymmärtää. Google API:iin tutustuminen jäi siis tällä kertaa väliin.

Ei kommentteja: