torstai 11. helmikuuta 2010

St. Urho's Pub

Tapasin erään toisen blogaajaan kantapubissani Hauessa. Nopeahko pistäytyminen parilla osoittautui jälkeen kerran mahdottomaksi yhtälöksi ja ajan kuluessa myös nälkä alkoi vaivaamaan, mutta kello oli jo niin paljon, että kovin monesta paikasta ei Helsingissä enää siihen aikaan ruokaa saa. Päädyimme ajatuksissamme Manalaan, mutta Bottalla sedän käsi hakeutui kuitenkin Urhon oven kahvaan.

Urho on tullut vuosien varrella tutuksi scifi-harrastajien - vaikka itse kuulemma olen mundis - pubina jossa on hyvä valikoima ja ravintolana, jossa ei tarvitse huutaa musiikin yli voidakseen keskustella sillä musiikkia Urhossa ei yksinkertaisesti ole.

Japanista kaipaan erityisesti kahta asiaa: muiden huomioon ottamista liikenteessä (puhelimeen ei puhuta julkisissa, ihmiset päästetään ulos liikennevälineestä ennen kuin sinne mennään itse jnpp.) ja izaka-ya-ravintoloita ja niistä saatavaa hyvää ruokaa. Hyvä ruoka on suomalaisessa pubissa harvinaisuus, mutta Urhosta sellaista (lista) saa sillä se käyttää samaa keittiötä kuin Manala. Listalta valitsimme wieninleikkeet, jotka osoittautuivat mainioiksi.

Ja kun Urhosta saa vielä real cideria ja real alea niin Äijäruokala todellakin suosittelee.

Ei kommentteja: