torstai 10. joulukuuta 2009

Paahdettuja balsamipuikuloitaÄijäruokalassa on eletty stressaavia aikoja sekä kotona (asuntoni myydään) ja töissä (melkoinen proggis meneillään). Kummassakin on hyvä puolensa: olen saanut siivottua pitkästä aikaa kunnolla ja työproggis antaa tilaisuuden korjata typeryyksiä, joita tulin tehneeksi vuosia sitten.

Edessä on pari kotini näyttöä, joten kielsin itseltäni liedellä paistamisen. Paistaa kuitenkin pitää, joten kehittelin edelleen uunissa paahdettuja perunoita.

Tarvitset4 puikulaperunaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
½ tl suolaa
¼ tl cayannepippuria
3 tippaa tabascoaHarjaa perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahtia. Sekoita muut ainekset keskenään ja sudi perunat seoksella. Paista 250 °C uunissa 15. Sivele perunat uudelleen ja pane perunat uudelleen vielä toiseksi vartiksi.

KommentitNäistä tuli kivoja. Pidän puikuloista ja kun otin vuoan uunista se kiehui iloisesti uunimakkarasta irronneen rasvan ja mausteseokseni sekoituksessa ja lopputulos teki hyvää perunan kuoripuolelle. Paistoaika osui varsin nappiin: perunat olivat kypsiä, mutta niillä oli miellyttävä rakenne. Mausteita olisi voinut käyttää reippaamminkin, mutta aivan ehdottomasti oishikatta 3/5.

Kuvasta näkee, että Hackmanin perinteinen Savonia-sarjan, josta kaikessa yksinkertaisuudessaan pidän, ei pärjää isoille lautasilleni, joista pidän vielä enemmän.

1 kommentti:

Ketturouva kirjoitti...

Me jouduttiin ostamaan isommat aterimet, koska savoniat tuppasivat sukeltamaan vihreisiin teemalautasiin uimaan kastikkeessa. Tai öö, ei me niitä ostettu, kun tarkemmin ajattelen, vaan saatiin lahjaksi.