lauantai 26. joulukuuta 2009

Inkiväärikossu


Muutama vuosi sitten sain päähäni tehdä ystävilleni uuden vuoden kortit (japanilainent tapa), mutta varsin merkilliset sellaiset: printtasin etiketit, joissa oli kaksi kanjia 悪 (aku, abstrakti paha) ja 蟻 (ari, muurahainen) ja onnentoivotukset villisian vuodelle. Tällä piti alunperin vastata joulukuun ruokahaasteeseen, mutta kun toteutus jäi tapaninpäivään niin en ollut ajoissa.


Ostin Alkosta niitä pieniä, litteitä lasisia kossupullo. Kaadoin jokaisesta kossupullosta pois kossua ja täytin vajauksen inkiväärisuikaleilla. Tämän jälkeen lisäsin pulloihin omat etikettini.

Koekaniit kuvailivat sanoilla "Raikasta.", "Kylmänä parempaa." No, kai se vihdoinkin oli aika tehdä itsellenikin. Annan tekeytyä pari viikkoa ja kokeilen sitten itsekin eikä vain tehdä sadistisia kokeita ystävillä.

3 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Hyvä idea.
Olen tehnyt omia snapseja muun muassa
- puolukka + taateli
- ruusunmarja (haasteellinen, vaati pitkän varastoinnin)
- vanilja + hunaja

Akvaviittiäkin piti joskus tehdä itse. Kuminansiemeniä pariksi päiväksi kirkkaaseen likoamaan. Hippunen sokeria ja väriksi ruokalusikallinen pari konjakkia.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni vinkki, älä hyvä mies kaada sitä kossua pois vaan siitä saa oikein mainion pienen napsun :)

- Jenni

Ari Makela kirjoitti...

Akvaviitin tekoa pitäisikin kokeilla sillä olen ajatellut pitää tulevan kotini tuparit Mannerheimin pöydässä -kirjan resepteillä.

Taateli kuulostaa jännältä.

Jenni, ole huoleti, poiskaadettu kossu kaatui kokkiin.