tiistai 18. elokuuta 2009

Olutta, corn dogeja ja kondomejaHeinäkuun alun ilahduttaviin uutisiin kuului Hesarin uutinen siitä, että Angleterre (helsinkiläinen Kalevankadun ja Fredan kulmassa oleva pubi). Viides tämän kunnianosoituksen saaneista paikoista Britannian ulkopuolella. Neljästä muusta kaksi on Ruotsissa ja kaksi Tanskassa. Merkillisen pohjoismaispainoitteista vaikka laatuolutta saa muualtakin.

Angleterressä ei tule juurikaan käytyä sillä se ei ole oikein normaalien reittieni varrella. Lähinnä se on ollut minulle tapaamispaikka jos seuraava paikka on Koto tai Kynsilaukka. En ollut edes tiedostanut sitä, että Angleterre panostaa real aleen.

Kesän projektina on ollut käydä maistamassa real alea paikan päällä ja nyt lomalla idea tuli toteutettua. Turhan hätäisesti, tosin. Paikka tuntui jotenkin viihtyisemmältä kuin muistin. Palvelu oli ystävällistä ja hanasta tullut stout, jonka nimen totta kai unohdin, oli oikein miellyttävää.

Paikkaan liittyy hupaisa muisto vajaan kahdenkymmenen vuoden takaa. Olin menossa johonkin tai tulossa jostakin tulevan tyttöystäväni kanssa - tiedättehän sen ihmissuhteen vaiheen, jossa kierrellään ja kaarrellaan, ihmetellään onko tuo toinen ihminen nyt sitten oikeasti kiinnostava. Parin tuopillisen jälkeen tuntui siltä, että jotain pientä voisi syödä ja listalta löytyi tuuleemme sopiva corn dog. Tarjoilija kuitenkin kuuli tilauksemme väärin ja pöytään ilmestyi pikkusyötävän sijasta siististi hieman tikkuaskia pienempään pahvirasiaan yksittäispakattu kondomi. Onneksi tunsimme toisiamme jo sen verran, että tilanne vain nauratti. Toisella iteraatiokierroksella pöytään ilmestyi kaksi maissintähkää, joiden kova ydin oli korvattu makkaralla (nakilla?). Wikipedia kertoo corn dog olevan jotain aivan muuta.

KritiikkiäCask Marque on saanut myös kritiikkiä CAMRA:lta vaikka sävy onkin lempeä:

1
2

Kritiikkiä lukiessa kannattaa huomata vuosi: 2001. Maailma lienee sen jälkeen muuttunut.

VerkossaCask Marque
CAMRA: About Real Ale
Wikipedia on Cask Ale
Olutkulttuuri.fi
Hesari: Pub Angleterre sai tunnustusta real alen laadustaan

Ei kommentteja: