maanantai 26. tammikuuta 2009

Merimiespihvin viimeinen oljenkorsi


Kommenttiloorassa Minna kertoi käyttävänsä Guinnessiä lihapataan. Se herätti ajatuksen käyttää merimiespihviin, joka ei ole oikein koskaan minuun kolahtanut, Guinnessiä, mutta sitä ei kotimatkalla löytynyt joten päädyin Meantimen London Stouttiin. Potkua löytyy siitäkin. Se perinteisin liha merimiespihvissä on naudan paistia, mutta aika usein sitä näkyy tehtävän myös jauhelihasta ja niin tein minäkin tällä kertaa.

Tarvitset16 perunaa
2 sipulia
700 g naudan jauhelihaa
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
½ l stouttia
voita ja öljyä paistamiseen

Ruskista sipuli kevyesti öljyssä. Siirrä sipuli syrjään ja lisää pannulle öljyä ja voita. Ruskista liha. Pese ja kuori perunat lihan ruskistuessa ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Tee mustapippurista, suolasta ja rosmariinista seos.

Levitä uunivuoan pohjalle kerros perunoita. Mausta. Levitä perunoiden päälle kerros jauhelihaa. Mausta. Levitä kerros sipulia. Mausta. Levitä kerros perunoita. Mausta. Levitä kerros jauhelihaa. Mausta. Leivät kerros sipulia. Mausta. Levitä kerros perunoita ja mausta. Huuhtele oluella paiston jämät pannulta ja kaada vuokaan.

KommentitTästä tuli hyvää kotiruokaa - oishikatta 3/5. Rosmariini sopi sekaan mainiosti. Seuraavalla kerralla sitä paistia. Toimi hyvin myös seuraavan päivän mikrolounaana.

EDIT: 200 °C, 45 minuuttia sanoo keittokirja uunissaoloajasta. Lisäksi nestettä on varmasti ollut ½ l, ei dl.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvalta kuullostaa :)

Anonyymi kirjoitti...

kui kauan uuniss ja semmost, entäs tuleeks siihen muuta nestett ku toi olut? käyx ihan mikä vaan olut kaupasta???

Ari Makela kirjoitti...

Ei muuta nestettä kuin olut. Olut taitaa olla perinteisesti sattumanvaraisesti valittua, mutta oluessa pitää kyllä olla luonnetta, jotta tämä ruokalaji olisi miellyttävää.

Ari Makela kirjoitti...

200 °C, 45 minuuttia sanoo keittokirja uunissaoloajasta.