sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Erittäin feminiini ja naisellinen

Äijä raapii päätään ihmetyksestä: minulta kysyttiin jälleen kerran olenko homoseksuaali. Saan kuulla suhteellisen usein olevani puhetavoiltani ja eleiltäni erittäin feminiini ja naisellinen. Homoseksuaaleilta tuttaviltani olen taas saanut kuulla olevani tylsä hetero.

En koe kysymystä mitenkään loukkaavaksi tai häiritseväksi. Mutta hieman huvittava se on. Ehkä minun pitäisi vaihtaa blogini nimi 180-astetta toiseen seksistiseen suuntaan ja kutsua blogiani Neitiruokalaksi? :)

Sen kyllä haluaisin tietää mikä minusta tekee feminiinin? Sitä piirrettähän voisi vaikka korostaa kun haluaa provosoida.

Go figure, onneksi minun ei tarvitse ymmärtää kaikkea mitä minusta ajatellaan.

10 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Lammasmakkara tuskin ainakaan olisi neitimäistä? :-D

Ari Makela kirjoitti...

Yritätkö sinä yllyttää yllytyshullua?

Googlella löysin tällaisen reseptin, jossa tosiaan käytetään kelmua. Tuon pohjalta voisi rakentaa muualla kuvailemasi minttuelämyksen.

http://194.215.205.19/ruoka/200512133845659_h2.shtml

Mirka kirjoitti...

Ite alotit! :-D

Kiitos. Tuosta voisi lähteä soveltamaan.

Anonyymi kirjoitti...

En osaa sanoa, mikä tuon aiheuttaa, mutta myönnettävä on että itsekin erehdyin suuntautumisesi suhteen.

(Eipä kukaan yleensä ensitapaamiselta minuakaan heterona pidä, että sinänsä. Hupaisaa on, kun mainitsen olevani naimisissa, ja reaktio on "Ai siis MIEHEN kanssa?!")

Ari Makela kirjoitti...

Tuuli, minulle ei kyllä ole tullut sinusta koskaan tuollaista mielikuvaa. Vanhin muistikuva sinusta taitaa itse asiassa olla vanhan kotisivusi etusivu, jossa olet Terävä Nainen.

Pitkäaikaisena projektina on ollut mennä johonkin Vanhankaupunginlahdelle ottamaan Yojimbo-tyylisiä kuvia (sävyiltään siis...), mutta kuvaajalla on aina kiire. Siellä on niin rauhallisia paikkoja, että poliisi ei tule ainakaan ihan heti hakemaan...

Anonyymi kirjoitti...

Heh. Mä tein jotain miekkakuvia viime vuonna mutta suosiolla studiossa, kun ei uskallettu viedä miekkaa ulkoilemaan täällä tiheästi asutussa maassa. Ei niistä sitten oikein hyviä tullutkaan.

Mirka kirjoitti...

Hieman hämmentyneenä lueskelen, en nimittäin itse saanut mitenkään feminiinistä/vähemmistöistä kuvaa (mikä sinänsä on minulle yhdentekevää).

Otsikko ja valokuva viestivät ihan äijää meininkiä. Vaikuttaisiko aihepiiri? Lähes kaikki miehet lähipiirissäni ovat hyvin ruokaorientoituneita, mikä ei ehkä ole Suomessa kovin tavallista?

(Erittäin maskuliininen mieheni ostaa lähes kaikki vaatteeni(joo ihan liikaa). Minua kun naisten rätit eivät voi vähempää kiinnostaa (jos vain ovat mukavia päällä), hän taas saa niistä jotain ihme kiksejä... -shoppailee vaatteita jopa naispuolisille duunikarvereilleen :-D)

Mutta hän on Satakunnasta. Siellä tosiäijät pitää kukkapaitoja. Vain keskenkasvuiset nöösit ja sopeutuneet kantavat nk. perinteisiä miesten vaatteita! :-D

Mirka kirjoitti...

Lammasmakkara testattu.

Maku oli erittäin onnistunut, mutta rakenne sitkeähkö. Käytin monitoimikonetta lihan jauhamiseen, luultavasti perinteinen lihamylly olisi parempi. Esikoinen kehui ja ilmoitti haluavansa jatkossakin.

Eli

350 g lampaan paistin rippeitä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
piparminttua
mäkimeiramia
meiramia
timjamia
suolaa
mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
tilkka valkoviiniä

Hienonsin, kasasin kelmuun, kelmun päät kiersin karamellityylillä ja sidoin solmuun niin että muodostui lenkki. Keitin miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Sen jälkeen kevyt ruskistus paistinpannulla. Kelmun sisään erittyi hieman lientä, jonka suurustin maissitärkkelyksellä kastikkeeksi.

Ari Makela kirjoitti...

Kiitos Mirka! Mäkimeiramia ja piparminttua en ole koskaan käyttänyt.

Mitä tarkoitat muuten paistinjämillä? Oliko siis liha valmiiksi kypsää?

Mirka kirjoitti...

Ei ollut kypsennettyä. Olimme edellisenä päivänä tehneet kiinalaista "virutettua lammasta" (shuan yangrou), jossa ohuita paistiviipaleita ja lehtivihanneksia huljautetaan kiehuvassa vesipadassa, kastetaan dippiin ja syödään (vertaa esim. Japanin shabushabu ja yoyanabe).

Mäkimeiramia ja piparminttua kasvaa villinä ympäri pihaamme, siksi niitä tulee aika usein käytettyä ja sopivatkin hyvin juuri lampaaseen.