torstai 11. joulukuuta 2008

Kalahampurilainen

Terveisiä blogitapaamisesta. Osanotto oli kovin vähäinen, mutta seura oli oivallista kuten ruokablogitapaamisissa tapana on. Neljästä paikallaolleesta kolme joi olutta ja yksi survival-kolaa. Cantillionin luostarioluita kannattaa maistaa eikä Kurvin William K:n hanasta löytynyt Dalesiden Winter Jewelkään ollut yhtään hassumpaa vaikka omaan makuuni paremmin sopivia talvioluita olenkin tämän Helsingin loska-ajan keskellä löytänyt.

Mukavan iltapäivän kruunasi se, että hovioikeus totesi, että yhdistys, johon kuulun, ei ole syyllistynyt rahankeräysrikokseen. Tämä oli voitto kaikelle kansalaisjärjestötoiminnalle Suomessa. EFFIillä on paljon vastustajia ja osalta niistä ei rahaa puutu ja uskon että ilmiannon teki joku, joka ei meistä pidä, ilkivaltaisessa tarkoituksessa. Sitä tosin en ymmärrä miksi syyttäjä päätti nostaa syytteen. No, saihan tästä hyvän ennakkotapauksen siitä, mitä järjestö voi tehdä ja mitä ei. Me effiläiset olemme kaikkea muuta kuin homogeeninen ryhmä, mutta se meille on yhteistä että yritämme tehdä tästä maailmasta hieman paremman paikan. Kansalaisjärjestöille pitää antaa tilaa silloinkin kun on kansalaisjärjestön kanssa eri mieltä.

Kalahampurilinanen on se pikaruokahampurilainen, jonka tilaan koska sitä ei ole koskaan valmiina, joten sen saa juuri tehtynä. Sitä piti siis kokeilla myös itse.

TarvitsetFish & Chipsin jämät
rooman salaattia
luumutomaattia
hampurilaissämpylän
kevätsipulia muutaman sentin pätkinä
tartar-kastiketta
voita

Sulata voi, paista sämpylänpuolikkaita leikkuupinnat alaspäin hetki. Siirrä lautaselle. Laita sämpylän alapuolelle salaattia ja tartar-kastiketta. Fish & Chips -jämät ja pari tomaattiviipaletta. Lisää kevätsipuli. Laita sämpylän yläpuoli kanneksi.

KommentitKivaa arkiruokaa, mutta kun rumista jämistä tehdään pyramidi niin jätän kuvat arkiston uumeniin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen, etten päässyt paikalle enkä edes saanut ilmoitetuksi siitä, koska olin autuaasti untenmailla reilusti ennen viittä nukkumassa päänsärkyä pois. Tarkoitus oli laittaa viestiä, mutta en herännyt ajoissa tarkistamaan puhelinnumeroa koneelta. Mukava kuitenkin kuulla, että teillä oli hauskaa (ainakin hauskempaa kuin täällä). Toivottavasti jotain uutta hauskaa järjestetään ensi vuonna.

Ari Makela kirjoitti...

Ilmaan heitettiin ajatus käydä syömässä yhdessä. Ehdotin Sikalaa AKA Sea Horsea. Kosmoskin kiinnostaisi sillä siinä paikassa en ole koskaan käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset rattoisasta illasta :)

Ari Makela kirjoitti...

Unisena luin ensin riettaasta. Ihmettelin, mutta sitten ravistin pääni hereille. Rattoisa on vähän eri asia kuin rietas. :)

Kiitokset kaikille paikalla olleille!

Anonyymi kirjoitti...

Huh ei sentään julkisella paikalla :D