keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Palavien noitien yllä temperoitu olutruokaTaannoin tuli blogattua äidin kuuluista rakuunapihveistä ja jo niitä tehdessäni mietin, että mitäs jos kohdan 2 dl vettä tai lihalientä korvaisi oluella sillä onhan ruoka, jossa on olutta ilman muuta äijäruokaa kuten vaikkapa carbonnades à la flamande, joka kuuluu ikisuosikkeihini.

Ensimmäinen yritykseni vaalealla lagerilla oli surkea soppa, jossa olut ei tuonut mitään eroa siihen, että olutta ei ollut, joten päätin kokeilla voimakkaammalla oluella ja leikata hiukan sen katkeruutta fariinisokerilla kuten flaamilaisessa padassa tehdään. Perinteistä reseptiä muutin myös käyttämällä kokonaisen munan kahden keltuaisen sijasta sillä en minä kuitenkaan ehtisi tällä viikolla käyttämään niitä valkuaisia mihinkään.

Tarvitset

400 g naudan luomujauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1-1,5 tl hienonnettuna rakuunaa
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
1 rkl voita
2 dl Holy (Gr)ail olutta
fariinisokeria, suolaa, pippuria, rakuunaa

Sekoita lihaan suola, pippuri ja rakuuna. Lisää taikinaan perunajauhot ja muna. Muotoile taikinasta pihvit. Paista pihvejä kovalla lämmöllä 2-3 minuuttia pannussa kummaltakin puolelta.

Kiehauta olut pannussa. Mausta liemi suolalla, pippurilla ja rakuunalla ja kaada liemi pihvien päälle.

Tarjoilin jasmiiniriisin kera.

Kommentit

Hyvää, oishikatta 3/5, mutta särmikkäämpikään olut ei näköjään menesty näin runsaassa rakuunassa. Olut ja rakuunapihvit yhdistelmänä päättyvät ainakin toistaiseksi tähän.

Otsikon ihmettelijöiden kannattaa lukea olutpullon etiketin teksti: Tempered over burning withces.

Ei kommentteja: