lauantai 5. heinäkuuta 2008

Albóndigas con salsa de tomate



Pepita Aris'in kirjasta Espanjalainen keittiö löytyy paljon kiehtovia reseptejä kuten vaikkapa carne con chocolate ja lammasta ja punaisia paprikoita punaviinissä.

Kirjan mukaan näitä lihapullia tarjoillaan usein tapas-baareissa rapeakuorisen leivän kanssa ja että ne sopivat hyvin myös illalliseksi pastan tai salaatin kera. Itse päädyin tekemään lisukkeeksi eilisen BLT:n jämäpatongista köyhiä ritareita. Tuota mainiota tapaa käyttää leipä, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. Kuukkeli löysi hämmentävän monimutkaisen reseptin ja päädyinkin tekemään köyhät ritarit äidin tapaan: kastetaan leipäviipaleet molemmin puolin nopeasti maitoon ja ruskistetaan hiukan kummaltakin puolelta.

Tarvitset



Neljä annosta

225 g jauhettua naudanlihaa
4 kevätsipulia ohuina viipaleina
2 valkosipulin kynttä silputtuna
2 rkl tuoretta parmesanraastetta
2 rkl tuoretta timjamisilppua
1 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia pilkottuna
2 rkl punaviiniä tai kuivaa valkoviiniä
2 rkl tuoretta rosmariinisilppua
hyppysellinen sokeria
suolaa ja mustapippuria
tuoretta timjamia koristeeksi



Pane jauheliha kulhoon, lisää kevätsipuli, valkosipuli, parmesan ja timjami. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset hyvin ja pyöritä seoksesta 12 kiinteätä pyörykkää.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa ja paista pöryköitä noin viisi minuuttia kunnes ne ovat ruskistuneet joka puolelta. Kääntele pyöryköitä paistamisen aikana.



Lisää tomaatti, viini, rosmariini ja sokeri pannuun. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.



Pane kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes pyörykät ovat läpikypsiä. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoa pyörykät timjamilehtisilpulla koristeltuna.

Ruokaa tehdessäni rosmariinin ja timjamin voimaakkaat tuoksut täyttivät huoneen ja tajusin, että tällähän olisi voinut osallistua ruokahaasteeseen, mutta kun piti mennä munaamaan koko juttu.

Tästä tuli oikein hyvää ja tätä voi suositella erityisesti jos iskee himo rosmariiniin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...