lauantai 9. tammikuuta 2010

Galettes au roquefort


Tarvitsetrunsas 110 g sinihomejuustoa
110 g pehmitettyä voita
2 rkl sakeaa kermaa
munankeltuainen
runsaat 3 dl vehnäjauhoja

Survo juusto kulhossa haarukalla. Vatkaa sekaan voi ja keltuainen. Vaivaa seokseen jauhot, kääri kelmuun (Child kirjoittaa vahapaperista, mitäköhän sekin mahtaa olla) ja jäähdytä kovaksi. Kauli ½ cm levyksi ja ota siitä 3½ cm pyöryköitä, sivele ne munalla.

Paista 10-15 225 °C uunissa.

KommentitOlin laiska enkä jaksanut kaulita vaan pyörittelin käsin keksejä. Paistaa sai paljon kauemmin kuin resepti sanoi: yli 20 minuuttia. Ehkä näistä olisi voinut tehdä hivenen pienempiä sillä mitään kevyttä tavaraa nämä eivät ole.

Lopputulos muistutti huomattavan paljon minikokoista quiche au roquefortia, mitä ei voi pitää yllätyksenä sillä ovathan raaka-aineet hyvin pitkälti samoja.

Oishikatta 4/5.

4 kommenttia:

Rauna kirjoitti...

Vahapaperista tulee muistikuvia lapsuudesta. Onkohan se sellainen tuote, jota olisi silloin ollut enemmän tai josta olisi puhuttu? Mulla on ainakin mielikuva, miltä se tuntuu (vahaiselta, vähän liukkaalta). Eikö vahapaperi ole myös sitä, mitä aikoinaan käytettiin laatikoiden päällystämisessä? Luulisin, että Suomessa tämän voisi korvata voipaperilla, josta myös tuntuu tulleen eksoottista tavaraa arkikäytössä.

Ketturouva kirjoitti...

Oisko sama asia jota löytyy kauppanimellä pergamiini:
http://www.serla.com/portal/suomi/tuotteet/ruoanlaittotuotteet/serla_pergamiini/

tei kirjoitti...

pergamiini == voipaperi (engl. wax paper). Semmoinen rasvaisen oloinen paperi, vahan kuin leivinpaperi, mutta ei saa missaan nimessa laittaa uuniin!

USA:ssa ja taallakin hyvin yleista (kun taas leivinpaperia on vaikeampi loytaa) ja kaytetaan usein ruuan kaarimiseen sailytysta tai kuljetusta varten.

Anonyymi kirjoitti...

ainakin serla sagan tiedoissa sanotaan max 220oC....