sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Ebi suimonoMisokeitto (misoshiru) on kaikille japanilaisen ruoan ystäville tuttu keitto ja joka kuuluu myös perinteiseen japanilaiseen aamiaiseen. Harvemmin törmää kirkkaisiin keittoihin (suimono, kirjaimellisesti jotain juotavaa), joita japanilaiset kuulemma arvostavat hyvin paljon.

Reseptini pohjautuu Shizuo Tsujin kirjan Japanese Cooking - A Simple Art, mutta on raaka-aineiltaan ja niiden käyttötavoiltaan hieman erilainen. Alkuperäisessä reseptissä katkarapuja on vain yksi per annos, mutta minun teki mieli enemmän.

Tarvitset

5 keskikokoista esikeitettyä katkarapua
2 siivua purjoa
2 ohutta sitruunaviipaletta

keittokulhollinen dashia
1 tl vaaleaa soijakastiketta
(suolaa)

Kuumenna dashi melkein kiehuvaksi, mutta älä anna kiehua. Tarkista suola ja jos dashi kaipaa lisää suolaa liuota suola vähitellen nesteeseen. Lisää soijakastike vähitellen - mitä parempaa dashia sen vähemmän soijakastiketta tarvitaan.

Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa siitä neljä ohutta viipaletta.

Kuumenna keittokulhot täyttämällä ne kuumalla vedellä ja siirrä sivuun 1-2 minuutiksi. Kaada vesi pois ja kuivaa kulhot. Järjestä katkaravut kulhoihin ja lisää purjosiivut sekä sitruunaviipaleet. Kaada varovaisesti liemi kulhoihin ⅔ täyteen. Käytin kaatamiseen teekannua ja se toimi varsin hyvin.

KommentitYksinkertaista, maukasta, sitruuna toi raikkautta, mutta toisaalta samensi lientä, joten onko tämä enää suimonoa? Ulkonäössäkin olisi paranneltavaa, joten Oishikatta 4/5.

Ei kommentteja: