tiistai 26. tammikuuta 2010

Heleä riisi


Sunnuntaisessa blogauksessa kirjoitin ensimmäisistä askelistani kohti Aasiaa. Yksi näistä askelista oli paistettu riisi, joka tavallaan on pyttinpannu. Siis äijäruokaa.

Äidin Pienen, kauniisti käsinkirjoitetun, Punaisen Kirjan Alkuperäistä Reseptiä ei ollut käsillä. Joko olin epäsosiaalisella tuulella tai kello oli niin paljon, että en viitsinyt enää soittaa. Mutta eihän niin yksinkertaisen ruoan kuin paistetun riisin tekeminen voi olla vaikeaa?

Tarvitset6 cm purjon vihreää osaa
1 annos keitettyä riisiä
1 kananmuna
1 kananmuna
1 kananmuna
ripaus suolaa
neutraalia öljyä paistamiseen

Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi. Kuumenna wok ja paista purjoviipaleita hetki. Töni ne wokin reunalle liiallisen kypsymisen estämiseksi ja lisää riisi. Sekoita koko ajan. Lisää kananmuna ja anna sen kypsyä samalla sekoittaen. Totea, että ei tämä näytä samalta kuin äidin tekemä ja lisää yksi kananmuna. Sekoita ja anna munan kypsyä. Totea, että ruoan olomuoto on yhä Väärä. Lisää muna, anna kypsyä ja totea että nyt ollaan jokseenkin samassa maailmassa. Sekoita vielä niin, että purjokin tulee mukaan.

Juttelin netissä erään toisen bloggaajan kanssa kun suunnittelin illallistani ja keskustelu, syystä tai toisesta, sai minut tarjoilemaan paistetun riisin väärinpäin tehtynä donburinia: kanaa kung pao donburi-kulhon pohjalla ja paistettu riisi päällä. Tämä lienee vääräoppista tai ehkä jopa perverssiä.

KommentitMinä pidin. Oivallinen tapa käyttää jämät aasialaisesta ruoasta. Munamäärän säätämisen vuoksi vain oishikatta 3/5.

Ei kommentteja: