torstai 12. helmikuuta 2009

Alaston Suomi

Ministeri Suvi Lindéniä on tottunut pitämään täysin hukassa olevana ihmisenä, mutta tällä kertaa ministeri ylitti itsensä.


Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa.


Lex Nokiaksi ristitty lakiehdotus on turha, typerä ja hyödytön ja lisäksi perustuslain vastainen: perustuslakivaliokunta viis veisasi siitä, että heidän kuulemansa oikeusoppineet olivat asiasta aivan eri mieltä. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin täysin käsittämättömän sanaläjän tiivistä tiedostoista voi käydä lukemassa vaikkapa täältä.

Ymmärrän, että Lindén ei ymmärrä, mutta luulisi Nokian kaltaisen teknologiayrityksen ymmärtävän, että jos työntekijä haluaa vuotaa yrityssalaisuuksia hän siihen myös pystyy.

Muualla verkossa:

4 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Lindén: Kuvailin asioita väärällä tavalla. Uskottavaa, eikö olekin?

Nelle kirjoitti...

tottakai, pitäähän viestintäministerin viestiä uskoa. Joku tuolla jo minusta osuvasti ehdottikin, että Suvi L:n puoluetoverilla Jaana Pelkosella olisi kenties paremmat edellytykset selviytyä tehtävästä, onhan hänellä kokemusta Tilt - ohjelmasta :)

Ari Makela kirjoitti...

Piti googlata sekä Pelkonen että Tilt - minulla kun ei ollut televisiota sen jälkeen kun tuleva avovaimoni ja nykyinen ex-avovaimoni ilmoitti, että tähän kämppään ei televisiota mahdu (ihan oikeassa oli, pieni asunto ja kaksi ihmistä, joilla kummallakin on paljon kirjoja).

Faijan jäämistöstä nappasin television, mutta se oli niin röökissä, että en sietänyt sitä. Broidin puolison jäämistöstä ostin television ja käytin sitä kaksi kertaa kahden vuoden aikana, joten totesin, että turha minun on digiboksia hankkia.

Anonyymi kirjoitti...

Nokian tarkoituksena on luultavasti vain luoda vähän kontrollin ilmapiiriä sekä duunareidensa parissa että yhteiskunnassa. Ei kai kukaan ole siellä oikeasti niin tyhmä, että luulee datavirran Motorolalle ja Samsungille kulkevan Nokian servereiden kautta?