lauantai 21. helmikuuta 2009

Äiti ja lapsi pataan


Helmikuun ruokahaaste toi välittömästi mieleen donburi-klassikon oyakdonin, mutta ensimmäisen yrityksen lopputulos oli kauniisti sanottuna enimmäkseen harmiton. Toinen, ja viimeinen yritykseni, on muunnelma ehdottomiin suosikkeihin kuuluvasta Kioto donburista.

Riad Donburi kahdelle

Keitettyä riisiä kahdelle
Muutaman millin paksuiseksi leikattua broilerin rintaa kahdelle
Kananmuna
Keltasipuli
Kiehaututteuja pieniä porkkanoita
Öljyä paistamiseen

1 dl soijakastiketta
1 dl sakea (hyvää, jotta lopun voi kaataa kokkiin)
4 rkl sokeria

Paista muna mahdollisimman ohueksi levyksi ja leikkaa suikaleiksi. Siirrä syrjään.

Viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi ja jätä ne kylmään veteeen kymmeneksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja kuivaa talouspaperin päällä.

Laita kastikeainekset kasariin ja keitä kokoon. Hiljaa, jollet halua nähdä jännittävää sokerin palamisefektiä. Jätä kastike miedolle lämmölle.

Paista liha kevyesti. Älä anna ruskistua. Siirrä liha kastikekasariin.

Jaa riisi kulhoihin, lisää sipuli ja peitä se marinoituneilla kanaviipaleilla. Peitä kana puolestaan munasuikaleilla. Lurauta hiukan kastiketta jokaiseen kulhoon. Koristele porkkanoilla.

KommentitTästä tuli kyllä hyvää. Pieni tömäys chilikastiketta olisi voinut tehdä hyvää vaikka se ei kovin japanilaista olisikaan. Paljon onnistuneempi tapa laittaa äiti (kana) ja lapsi (muna) samaan pataan kuin ensimmäinen yritykseni.

4 kommenttia:

Stipe kirjoitti...

Hyvän oloinen setti. Menee kokeiluun.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Aiiii lllaik it! Yksinkertaista ja vetoavaa. Kokeilen ja äänestän, toisessa järjestyksessä tosin.

Virpi kirjoitti...

Äijäruokala on seuraamieni blogien listalla, vaikka montaakaan ruokaa en ehkä uskaltaisi lähteä itse kokeilemaan (en luota kykyihini japanilaishenkisen ruoan valmistuksessa). Itse olen aiemmin vaan seurannut muiden kokkailuja ja bloggailuja niistä, nyt pykäsin omanikin vihdoin pystyyn (http://peruspoperoa.blogspot.com/). Linkitin blogisi sinne seuraamieni listaan ja jatkan kokkailujesi etäistä ihailua :)

Ari Makela kirjoitti...

Stipe, tilkka tulisuus minusta kannattaisi.

Muuli, yksinkertaisuus on minusta kaunista ruoassa.

Virpi, kiitos kommenteista. Oma blogisi vaikuttaa kiinnostavalta. Jatka samaan tahtiin! Japanilaisessa raaka-aineiden pitää olla hyviä ja mokia ei voi peittää. Mutta harjoitus auttaa.