torstai 10. tammikuuta 2013

Gastropub Stone's

Tammikuun alussa menimme illalliselle Gastropub Stone'siin. Arilla oli paikasta jo hyviä kokemuksia.

New Yorkissa pidempään asuneena gourmet-hampurilaiset ovat tulleet itselleni tutuiksi esimerkiksi Back Forty ja Bareburger -ravintoloissa.

Hampurilaisen sämpylä säväytti


From Äijäruokaa 2013-01

Heidin hampurilainen: Black'n Bleu. (Kuvassa tupla-aioli)

Suomesta löytää harvoin erinomaisia hampurilaisia. Stone'sin hampurilaiset yllättivät myönteisesti. Ravintola mainostaa paikallisuutta ja luomua. Erityisesti hampurilaisten sämpylät sulivat suussa tuoreutensa ja rapeutensa ansiosta.

Pihvi ei valitettavasti tullut toivottuna medium miinuksena, minkä vuoksi siitä puuttui täydellisen hampurilaispihvin mehukkuus. Kokonaisuutena hampurilainen oli kuitenkin hyvä.

From Äijäruokaa 2013-01

Arin hampurilainen: Pulled Pork

Ari piti hampurilaisestaan, kuten parilla aikaisemmallakin kerralla. Revitty possunniska oli erilainen ja Suomessa harvinainen hampurilaisen täyte. Stone's saa tämän maistumaan. Arinkin suosikki on kuitenkin Black'n Bleu.

From Äijäruokaa 2013-01

Perunatikut

Lisukkeeksi tilasimme perunatikkuja (ranskalaisia) sekä kermaista pekonihapankaalia. Molemmat olivat maukkaita ja äärimmäisen kookkaita annoksia.

From Äijäruokaa 2013-01

Kermainen pekonihapankaali

From Äijäruokaa 2013-01

House Made South African Coconut Cake

Ari tilasi jälkiruoaksi House Made South African Coconut Cake -annoksen. Arista tämä oli herkullinen. Runsas annos marinoituja vadelmia tasapainotti kuivaa kakkua. Minulle kakku oli silti liian kuiva. Vierastan myös kookosta.

Kommentit


Stone's on ilahduttava piristys suomalaisessa ravintolakentässä. Ravintola henkii mainostamaansa gastropub-tunnelmaa. Ravintola saa myös pisteitä panostamisesta lähi- ja luomuruokaan. On myös ilahduttavaa, että Stone's valmistaa itse jopa hampurilaisten sämpylät.

Ketjuravintoloilla on monesti huono maine - ja syystäkin. S-ketjuun kuuluva Stone's yllätti myönteisesti myös tässä suhteessa: ravintola on tasavertainen kilpailija mille tahansa yksityisellekin ravintolalle. Suosittelemme poikkeamaan!

Ei kommentteja: