keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Focaccia

29.12.

Mieleni on jo pitkän aikaa tehnyt mieli leipoa focacciaa, mutta se on vain jäänyt. Italialainen iltapäivä antoi hyvän syyn.

Resepti-ideaa etsiskelin netistä. Taikinan perusajatus löytyi Pastanjauhajilta. Emme käyttäneet vuokaa, vaan leivoimme kaksi ohutta leipää, jotka laitoimme pellillä leivinuuniin. Lisäksi jätimme oliivit pois.

From Äijäruokaa 2012: An Italian Afternoon

Puolivahingossa toisesta leivästä tuli sydämen mallinen.

Tarvitset


4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Voitelemiseen


oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
kuivattua timjamia
suolaa

Liuota kuivahiiva hieman yli kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy. Alusta taikinaan loput jauhoista. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina nousemaan.

From Äijäruokaa 2012: An Italian Afternoon

Muotoile taikinasta ohuita leipiä. Voitele leivät runsaassa öljymausteseoksessa. Paista puolisen tuntia 225 °C:ssa.

Kommentit


From Äijäruokaa 2012: An Italian Afternoon

Leivinuuni toi jännitystä elämään.

Leivinuuni on ihana ja kodikas. Ja hankala, jos siihen ei ole tottunut. Sen saa helposti hurahtamaan neljännelle sadalle asteelle. Leivistä tuli kuitenkin erinomaisen hyviä ja maittavia. Oishikatta 4/5.

Toisella kerralla emme onnistuneet yhtä hyvin. Kokeilimme paistaa leivät ilman peltiä, uunin pohjalla. Se ei tuottanut ongelmia, mutta uuni pääsi liian kuumaksi. Lopputulos oli kuitenkin edelleen maittava, vaikka tarkoitus oli tehdä leipää, ei korppujauhoaineksia.

Ei kommentteja: