sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Paluu New Yorkiin

10.5.


From New York May 2012


Torstaina 10.5. alkoi pitkään odotettu matka New Yorkiin. Nukuin tukevasti Pohjanlahdelta Grönlannin eteläkärkeen, jossa heräsin aurinkoiseen aamupäivään. Lentokoneruoka oli lentokoneruokaa, mutta mieli hyvä ja matkaa siivitti Pekka Haaviston Anna mun kaikki kestää - Sovinnon kirja. Haaviston, suuresti arvostamani poliitikon, kirja sopi matkalukemiseksi pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi hyvin reppuuni, jossa oli enimmäkseen optiikkaa ja sormukset sekä vihkimiseen tarvittavat paperit.


Haaviston kirja on kirjoitettu henkilökohtaisella otteella ja se kulkee jouhevasti ja kevyesti, mutta silti kiinnostavasti. Merkittävä, ja kiinnostavin, osa kirjasta käsittelee Haaviston kokemuksia sovittelijana, mutta osansa saavat henkilökohtaiset kokemukset kotona ja kaukomailla. Äijäruokala suosittelee.

Sormusten ja papereiden hukkaamisstressi oli melkoinen - niinkuin niille muka olisi jotain tapahtunut kunhan kamerareppuni olisi tallessa. Harrastamani säännöllinen tarkastaminen on lisäksi turha, typerä riski hukata juuri ne asiat, joista on eniten huolissaan. Heidin kotiovi Manhattanilla avautui kuitenkin kaikki paperit ja tavarat tallella ollen.

Bareburger


Seitsemän tunnin positiivinen aikaero tarkoittaa minulle sitä, että on syytä pysyä hereillä uuden sijainnin myöhäiseen iltaan, jolloin jet lag jää lähes olemattomaksi. Hyvä keino tähän on käydä jossain vähän kauempana syömässä ja ensimmäisenä iltanani kävimme gourmet-purilaisilla Bareburgerissa.

Albumista New York May 2012

Minun eteeni tuli "mediterranean" (kurkun, mintun ja jogurin sekoitusta, sekä salaattia, kurkkua, tomaattia ja savustettua sipulia) suositellun lammaspihvin, jonka tilasin mediumina, kera.

Albumista New York May 2012

Hampurilaisessa ei ollut juustoa lainkaan eikä se sitä kaivannutkaan. Tuoreiden ja laadukkaiden raaka-aineiden yhdistelmä tuotti herkullisen illallisen. Tarjoilija oli kiinnostuneempi siitä, että saisimme hyvän kokemuksen kuin myynnin maksimoinnista. Jälkiruokana nautimme pistaasipähkinäpirtelön. Erinomaista sekin!

Hampurilaisten ystävä minusta on tullut vasta Yhdysvalloissa. Mistä Suomesta saisi kunnollisen? Ehdotuksia?


Näytä suurempi kartta

Ei kommentteja: