torstai 2. kesäkuuta 2011

Pilkun paikka

Ravintoloissa lopetetaan alkoholin myynti puolta tuntia ennen sulkeutumisaikaa. Tämä on järkevää: ravintola tyhjenee ajoissa, asiakkaat ehtivät juoda ja syödä annoksensa loppuun rauhassa. Paitsi että jotkut, onneksi harvat, paikat aloittavat asiakkaidensa ulos luutimisen jopa heti pilkun tultua ainoana perusteenaan tyhjentää paikka kaikista asiakkaista ajoissa.

Näin kävi jokin aika sitten eräässä helsinkiläisessä ravintolassa, jota en viitsi mainita, koska minulla ei ole mitään halua aiheuttaa ongelmia nuorelle, ilmeisen kokemattomalle, pokelle. Mutta silti: seurueemme ei ollut selvin päin, mutta ei myöskään syvän humalan syövereissä emmekä aiheuttaneet häiriötä. Tyhjästä saapui poke, joka halusi ihmiset pois varsin tylyllä tavalla 15 minuuttia ennen ravintolan sulkemisaikaa. Huomautin mielestäni täysin asiallisesti että kai nyt oluensa saa loppuun juoda. Vastaukseksi tuli Alkakaahan nyt siirtyä oven suuntaan.

Olin ennen tätä vierailua aikeissa kirjoittaa kyseistä ravintolasta positiiviseen sävyyn, mutta se taitaa nyt jäädä väliin kuten myös seuraavat vierailut. Ravintoloiden kannattaisi ohjeistaa pokensa käyttäytymään hieman eri tavalla.

Ei kommentteja: