maanantai 20. kesäkuuta 2011

Pelmenit© Bernd Hutschenreuther, lisenssi GNU-FDL.

Kustaankadulla, Alppiharjussa (en ole kaupunginosanationalisti, mutta Kallio jää tukevasti Hesarin toiselle puolelle), on ollut jo pitkään ravintola Pelmenit, joka kylteissään mainostaa tarjoavansa suomalaista ja venäläistä kotiruokaa. Monet ovat sitä suositelleet, mutta jostain syystä minä en ollut koskaan siellä käynyt.

Palattuani saaristosta olin ränsistynyt ja väsynyt ja kaipasin seuraa, joten hiukan yllytettynä lähdin kantakaupunkiin kopattuani matkalukemisekseni keittokirjahyllystäni venäläisen keittokirjani ja se johti siihen, että Taivaallisen rauhan aukiolla päätin mennä syömään Pelmeniin.

Kävelin sisään, paikka osoittautui siistiksi, maanläheiseksi paikaksi, jonka henkilökunta osaa suomea venäjäksi murtaen. Paikassa pärjäsi hyvin kunhan jätin turhat koukerot pois omasta kielenkäytöstään. Olutvalikoimaakin oli: kylmäkaapista löytyy ainakin tshekki-oluita. Tilasin pelmeneitä vaikka muitakin kiinnostavia ruokalajeja oli listalla. Lautasella oli lisäksi smetanaa ja jotain hieman tulista mausteseosta. Äijäruokala suosittelee.

Muualla verkossaEat.fi
Wikipedia

Ei kommentteja: