sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

There Was Money on the Table and Piss on the FloorSairaala-auto odottaa.

Kalaravintolat ovat jo vuosia järjestäneet kalakierroksia, mutta en ole koskaan osallistunut niihin kuin enintään istumassa kantapubissani Hilpeässä hauessa, mutta tällä kertaa päätin lähteä koko kierrokselle.

Kierrosta oltiin pohjustettu huolella, sillä torstai-iltana en jaksanut hautoa itseäni ja fiiliksiäni kotioloissa vaan kävin parilla Hauessa. Vuorossa ollut henkilökunnan jäsen kommentoikin:"Ari, miten olisi Bitter & Twisted pitkästä aikaa? Se sopisi hyvin tuohon mielialaan." Bitter & Twisted on kevyehkö olut, jolla on silti luonnetta. Very nice indeed.

Perjantaina ravintolassa vietettiin erään kanta-asiakkaan 50-vuotisbileitä ja silloin meni hieman pidempään koska lauantai ei ole minulle työpäivä. Hyvät bileet ja kiitos kun järjestit herra S!

Hilpeä hauki

Toinen olohuoneeni, ravintola Hilpeä hauki. Olen istunut paikassa käytännöllisesti katsoen koko sen olemassaoloajan eli 17 vuotta. Kunnioitettava ikä pubille tässä maassa.

Hauen teema oli tällä kertaa Tanska. Molemmat hanassa olleet oluet, joista muistan vain toisen nimen: Grassroots, olivat erinomaisia. Nuuskalla maustettua olutta, josta nuuskankäyttäjä ei kuulemma tosin nuuskaa löytänyt, ei tullut mieleenkään kokeilla sillä ravintolatupakoinnin kielto muutti minut paljon tupakointikielteisemmäksi. Onhan tupakointia tullut kokeiltua ja täytyy myöntää, että jos minulle tarjotaan kunnon varpajaissikari niin kyllä minä sen poltan ja siitä nautin, mutta on kiva tulla ravintolasta kotiin niin, että kaikki ei haise röökiltä.

Erikoisuuksiin kuului chili-olut, jota sain maistaa Toveri S:n lasista. Chili tuntui tuoksussa, mutta maussa se ei tuntunut ensin lainkaan, mutta nousi jälkimaussa selvästi esiin, mutta ei liikaa.

Ruokana Hauessa oli erilaisia smørrebrødejä. Söin kaksi, kylmäsavulohta ja paahtopaistia. Yhdessä Twisted Thistlen kanssa ne toimivat rappioaamiaisena.

Aranda
Matkalla Kampelaan tuli bongattua merentutkimusalus Aranda. Ihmisenä, joka rakastaa merta, arvostan.

Kaunis kampela

Yours truly notkumassa Kampelan oven kyljessä. T-paita on valittu teeman mukaisesti sillä eihän Wagner olutlasiin sylje. © Toveri S.Kampelan kiinnostavin anti oli skottilounas, johon kuului pieni Twisted Thistle, 2 cl Aberdeen Single Malt ja haggis.

Lounaana toiminut haggis osoittautui mielukuviaan paljon paremmaksi.


Punavuoren ahven
Ikkunasta peilautuu Stadin kauneinta arkkitehtuuria.


Espanjalaista luomusiideriä. Not bad, mutta siidereiden suhteen olen britti.Ahvenen teemana olivat Espanja ja Italia, josta minulle jäi parhaiten mieleen hienot tapasannokset. Hyvää chorizoa ja serrano-kinkkua.Postitoimisto toimii joskus toiseenkiin suuntaan.

Ahven on mukava paikka, josta voi myös varata kabinetin.

Vastarannan kiiski

Juho was here. Ikkunan läpi kuvattuna, joten ei maailman tarkin, mutta Ståhlberg on vaikuttanut Kiisken talossa.Kiisken teema oli Englanti ja ruokana toimi fish and chips, joka oli muuten kohtuullinen, mutta ranskalaiset olivat hiukan kärähtäneet ja se maistui. Bengal Lancer sen sijaan maistui.

Janoinen lohi

Janoisen lohen teema oli Saksa, joten se ei minua ei juuri koskettanut, koska en ole suuri saksalaisen oluen ystävä. Mutta annoksen bratwurstit olivat kuulemma erinomaisia.

Lohessa kävi ikävä tapaturma: viedäkseni tungosessa minimaalisesti tilaa kannoin kameraani olkapäällä ja joku käveli ohitseni ja kuulin tömäyksen. Metrin päästä vasemmalta löysin kameran rungon ja metrin päästä oikealta kamerassa olleen pikkuzoomin. En kironnut edes mielessäni vaan kokosin osat kasaan ja kokeilin bussissa toimiiko kamera vielä. Runko: kyllä. Objektiivi sen sijaan ei pysy enää rungossa kiinni. Kamerapaketissa tulleen pikkuzoomin korvaajaksi haluamani objektiivi maksaa 829 € eli tästä ei tullut aivan halpa keikka. Käytettyjen hyllyjä katsomaan siis.

Ei kommentteja: