tiistai 19. huhtikuuta 2011

Simaa vaalipahoinvointiinMukavia ihmisiä vauhdissa alikulkutunnelissa ja aivan yhtä älyllisesti joku on töhrinyt tunnelia tekstilla "White scum. Go Go!" Kuvalle piti saada pari töhritystä Perussuomalaisten vaalitoimiston ikkunasta, mutta toimisto suljettiin liian aikaisin.

Vihreänä olen luonnollisesti erittäin pettynyt vaalitulokseen ja Perussuomalaisten, jotka vähäosaisimpien aseman parantamista lukuunottamatta edustavat jotakuinkin kaikkea mitä vastustan, nousuun.

Silti pahimmalta tuntuu näihin vaaleihin liittynyt häiriökäyttäytyminen. Taivaallisen rauhan aukiolla melkein kaikki kehikoissa olleet vaalimainokset oltiin lyöty alas ja Kiviniemen, joka valitettavasti pääsi läpi, juliste oli vaihdettu kuuluisaan "Haluatko eläimet pieniin häkkeihin? Niin minäkin." -julisteeseen. Poliisi suositteli Tiuraa keskeyttämään vaalikampanjansa. Maanantaiaamuna työmatkalla bongasin persujen vaalitoimiston(?) ikkunan teipit, joista oli muutettu kirjaimia lopputuloksen ollessa


PERUSS OMALIALAISET


Ei näin. Olen Winston Churchillin kanssa samaa mieltä siitä, että demokratia on huonoin mahdollinen yhteiskuntajärjestelmä lukuun ottamatta niitä muita, joita on kokeiltu. Sananvapaus kuuluu, tietyin vähin rajoittein, kaikille. Myös niille, joiden kanssa on eri mieltä. Ilman sananvapautta ei voi olla demokratiaakaan. Tänään monissa kirjoituksissa on kauhisteltu Facebook-kirjoittelun matalamielisyyttä mikä on minusta lähinnä huvittavaa: Lättykirja ei ole paikka kirjoittaa vakavasti vaan paikka avautua erilaisista asioista, jotka ovat kiinnostaneet, ihastuttaneet tai pahastuttaneet.

Vaalitulos harmitti silti, joten maanantaina työpäivän jälkeen istahdin belgialaiselle kirkonpenkille kysyttyäni mitä suositellaan vaalipahoinvointiin. "Miten olisi sima?". No sehän sopi, sillä Plevnan panimosima, jota saa nykyään läpi vuoden Plevnasta ja vapun tienoolla monista muista ravintoloista, on hyvää. Äijäruokala suosittelee.

Ei kommentteja: