keskiviikko 9. helmikuuta 2011

KappamakiMaailman ruminta sushia-sarja jatkui kappamakilla ja siihenkin löytyy pieni kielitarina: kuvittelin pitkään, että kappa, kun kerran kappamakissa on kurkkua, tarkoittaisi kurkkua. Vaan ei, väärässä olin sillä kapat ovat joissa eläviä henkiä, joiden pään päällä on lautanen, jossa pitää olla aina vettä, jottei kappa menettäisi voimaansaa. Kappojen lempiruokaa on kurkku, joten kurkkutäytteinen maki kantaa nimeä kappamaki.

Paahdetusta norista sen verran, että kaupasta ainakaan Suomessa on turha yrittää löytää arkkia, joka ei olisi valmiiksi paahdettu.

Tarvitsetsushiriisiä
paahdetun nori-leväarkin
kurkkua
wasabi-tahnaa
makibambumaton

Halkaise kurkku pitkittäin kahtia ja poista kurkusta sen kostea ja pehmeä keskiosa jos kurkku on länsimaista tyyppiä. Leikkaa kurkku tikuiksi.

Aseta nori bambumatolle ja levitä ¾ levän pinta-alasta riisiä. Levitä etusormella wasabia riisille pitkittäin. Kääri bambumaton avulla. Leikkaa hyvin terävällä veitsellä siivuiksi. Tarjoa soijan kera.

KommentitMinä en osaa näpertää kauniita pieniä annoksia ja tämänkertaiset sushit tuli tehtyä nopeasti keskellä työpäivää. Ruoan estetiikkaa on opettanut jonkin verran kirja The Fine Art of Japanese Food Arrangement, mutta opittavaa on hyvin paljon. Näissä makeissa oli lisäksi väärä koko ja väärä riisin ja kurkun suhde, joten riisi ei ympäröinyt kurkkutikkuja siististi.

Kattauksesta puuttuivat puikot sillä sushia on täysin korrektia syödä sormin ja makien kanssa se on jopa helpointa.

Mutta silti oikein hyvää. Oishikatta 4/5.

Ei kommentteja: