perjantai 25. helmikuuta 2011

InarizushiInarizushi. Se on öljyistä ja raskasta eivätkä nuo sanat tule ensimmäisenä mieleen kun ajattelemme japanilaista keittiötä. Erittäin japanilainen vivahde sen sijaan on Inariin, riisin, maatalouden ja kettujen kami. Tarina kertoo, että kettujen, jotka toimivat Inarin sanansaattajina, lempiruokaa on abura-age, joka on yksinkertaistetusti uppopaistettu tofu-pussi.

Tarvitsetsushiriisiä
mustatorvisieniä silputtuina
abura-agea
kiehuvaa vettä

1 dl dashia
2 rkl soijaa
2 rkl miriniä

Pyöräytä abura-age kiehuvassa vedessä ylimääräisen öljyn poistamiseksi. Poista abura-age pannulta ja kaada vesi pois. Laita pannulle dashi, soija ja mirin. Kiehauta. Lisää abura-age ja keitä hiljaa kunnes neste on lähes hävinnyt. Ota abura-age pois pannulta.

Sekoita sushiriisi ja sienisilppu. Täytä tofupussit ja kääri ne kokoon.

Kommentit

Japanihaasteeseen piti vastata tällä yōshoku-ruoalla, mutta karitsalihapullien, riisin, raastetun valkokaalin ja teriyaki-kastikkeen yhdistlemä ei ollut sitä mitä toivoin.

Ei, abura-age ei ole minun juttuni. Olen kokeillut monenlaisella reseptillä ja aina öljyä jää minun suuhuni liikaa. Sitä syö hiukan, mutta parin sushi-palasen jälkeen se alkaa tökkimään. Ehkä pitäisi uppopaistaa tofu itse, jolloin pääsisi kontrolloimaan sen öljyisyyttä?

Kettutarina on niin hauska, että inarizushista oli kuitenkin pakko kirjoittaa.

Ei kommentteja: