torstai 8. lokakuuta 2009

Inkivääripossu revisited


2016-07-21_4232_makela_ari_01

Inkiväärin ja porsaan yhdistelmässä on jotain syntisen hyvää ja tämä Yamadan Japanilaisesta keittokirjasta oppimani resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan pieni taivas.

Tarvitset1 annos porsaan ulkofilettä mahdollisimman ohuina siivuina
3 cm tuoretta inkivääriä julienneksi leikattuna
mustapippuria
luraus soijakastiketta
maultaan neutraalia öljyä paistamiseenLeikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Ne, joista ei tule täydellisen ohuita voi kokki wokkauksen aikana syödä alkupalaksi, mutta lopulliseen annokseen mitään paksua ei kannata käyttää.Kuumenna öljy wokissa ja lisää inkivääri. Kun se on luovuttanut makunsa ja saanut hivenen väriä töni inkivääri wokin reunoille. Paista liha niin, että sillä on runsaasti tilaa - ei siis liikaa lihaa kerralla wokille. Mausta mustapippurilla ja siirrä lihaa sen verran syrjään, että saat lurautettua soijan sekaan wokin paljasta pintaa vasten ja sekoita liha soijaan.

Asettele limittäin lautaselle. Nauti.

Kommentit


Kun tämä onnistuu täydellisesti niin tämä on täydet oishikatta 5/5. Kuvauksellisuus ei mennyt nappiin, joten tällä kertaa 4/5.

5 kommenttia:

Vellipoika kirjoitti...

Oishikatta 4/5! Täma tulee kokeiluun. Toi sun asteikkosi on ihan huippu. Helpottaa huomattavasti luetunymmärtämistä, joka on välillä minulla heikohkoa ;)

Mirka kirjoitti...

Tehtiin eilen. Tyylikäs! Joskus less is more. Jää käyttöön.

Ari Makela kirjoitti...

Pidän japanilaisesta ruoassa juuri sen yksinkertaisuudessa.

Tästä tuli mieleeni kirja, josta en ole vielä koskaan kokannut: Terävän, Kamijukkokun ja Laakson kirja Makuja suomeksi ja japaniksi, jossa on pareittain samasta raaka-aineesta tehty suomalainen ja japanilainen resepti. Kauttaaltaan reseptien raaka-ainelista on japanilaisissa resepteissä olennaisesti lyhyempi.

Suvianne Lasanen kirjoitti...

Ahaa, kiitos :)
Terveisin Kotiäiti

Jupe kirjoitti...

Kiitoksia mainiosta reseptistä! Oli herkkua ja tulee varmasti tehtyä myöhemminkin.