perjantai 11. syyskuuta 2009

Inkivääripossu-donburiInkivääripossu kuuluu ikiaikaisiin suosikkeihini. Siitä pitäisi oikeastaan tehdä uusi blogaus, koska vanhan kuva ei todellakaan tee oikeutta possun ja inkiväärin syntisen hyvälle liitolle.Shinjukukaan ei ole pelkkää modernia teräsbetonia sillä Shinjukun keskuspuiston kulmalta löytyy pieni temppeli. Puistossa näkyy myös se, että kaikilla ei Japanissa mene hyvin: puistossa oli asunnottomien telttakylä.

Toinen japanilainen possusuosikkini, kioto donburi, sai minut pohtimaan näiden kahden ruokalajin fuusiota ja kirjasta, jonka ostin paikasta, johon aina eksyin koska suuntavaistoni erityisesti sisätiloissa on luokkaa säälittävä. Tarpeeksi taaperrettuani löysin lopulta jonkin tutun paikan todeten hiljaa itsekseni Ai mä olen täällä!. Kirjasta löytyi inspiraatiota vaikka lopullinen toteutus olikin erilainen.

Tarvitsetjapanilaistyyppistä riisiä keitettynä
porsaan sisäfileen
6 rkl soijakastiketta
6 rkl sakea
1½ tl inkiväärin mehua
kananmunan
valkosipulin kynsi siivuttuna
sipulin siivuttuna
neutraalia kasvisöljyä paistamiseen
voita paistamiseen

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Marinoi soijan, inkiväärimehun (raasta ja purista mehu raasteesta) saken sekoituksessa 30 minuuttia.

Keitä riisi.

Kuumenna öljy pannussa ja paista kananmuna mahdollisimman ohuena. Siirrä pannu syrjään. Kypsennä liha, mutta älä anna ruskistua liikaa.

Kuumenna pannnussa voi ja lisää valkosipuli ja paista kunnes aromit ovat irronneet. Lisää viipaloitu sipuli ja kuullota se. Lisää liha. Lisää marinadi ja kiehauta.

Laita riisiä isojen kulhojen pohjalle, lisää lihasipuliseos ja paistettu kananmuna suikaleina.

KommentitIhan ok, oishikatta 3/5, mutta asetteluun olisi pitänyt panostaa (tästä on jo parempi idea) ja sipuli olisi toiminut paremmin kioto donburista tuttuun raakaan tapaan. Mutta kyllä tätä vielä tehdään modifioituna versiona.

Ei kommentteja: