lauantai 15. elokuuta 2009

China Flavor

Niin hyvin kuin täällä Helsingin Arabiassa viihdynkin niin seudun ravintolatarjonta ei kauheasti innosta. Helmenä esiin on helppo nostaa olutravintola Oljenkorsi (sivut ovat tätä kirjoitettaessa rikki), jonka persoonallinen pitäjä, laaja olutvalikoima ja kaurismäkeläinen nuhjuisuus viehättävät.

Idyllisellä paikalla olevassa Koskenrannassa ei ainakaan aikaisemmin ollut erityisen kiinnostavaa terassijuotavaa, mutta en ole pariin vuoteen käynyt. Nyt lomalla voisi käydä testaamassa paikan lounaan tai käydä siellä illemmalla syömässä.

Erityisesti olen kaivannut aasilaista ruokaa ja ilahduin huomatessani Arabian ostoskeskukseen ilmestyneen China Flavorin. Pakkohan siellä oli käydä lounaalla. Minulle ravintolan lounas on ravintolan mainos ja maistiainen: jos lounas on hyvä niin illalla voi hyvillä mielin odottaa hyvää ruokaa.

Toisessa kerroksessa sijaitseva China Flavor osoittautui siistiksi paikaksi ilman yleistä Kiina-kitchiä. Nykymittapuun mukaan kohtuuhintainen (8,20 €) lounas maksetaan ennen ruokailua. Tapa, josta pidän lounasruokailussa: työpäivän keskellä ei haluaisi käyttää ylimääräistä aikaa tarjoilijan odotteluun ruokailun jo päätyttyä. Buffet-muotoinen lounas on miellyttävä, koska voi olla varma että saa syödäkseen riittävästi eikä myöskään tarvitse ärsyyntyä siitä, että järjettömän isosta annoksesta jää 2/3 syömättä.

Ensimmäiset pisteensä China Flavor sai siitä, että puikkoja ei tarvinnut erikseen pyytää vaan ne löytyivät valmiiksi buffet-pöydästä. Aloitin lounaani äyriäiskeitolla, joka oli ok - kiinalaiset keitot eivät ole koskaan minua oikein sytyttäneet, joten tämä ei ole moite ravintolalle.

Ensimmäiselle lautaselliselle otin kevätkääryleitä ja friteerattua kalaa hapanimeläkastikkeen kera. Hiukan harmitonta, mutta ok. Seuraavalle lautaselle otin riisiä, joka osoittautui maukkaaksi ja oikein keitetyksi ja etukäteen kiinnostavimmalta vaikuttanutta ruokalajia: paahdettua porsasta grillikastikkeella, joka osoittautui erittäin hyväksi.

Kolmannelle lautaselliselle otin naudanlihaa mustapapukastikkeessa ja kanaa ananaksen kera. Kana ja ananas ei kuulu suosikkiannoksiini ja tämäkin toteutus oli harmiton. Naudanliharuoat ovat aina testi kiinalaisessa ravintolassa, sillä wokkiruoissa naudanlihan laadusta ei voi tinkiä. Tähän ruokaan olisin kaivannut mureampaa lihaa, mutta kyllä tämäkin annos oli ok.

China Flavorin palvelu on ystävällistä ja mukavan rentoa ja paikan ruoka on parasta lounasruokaa, jota seudun ravintoloista saa. Kulinaarisia pisteitä tuli riisistä ja paahdetusta possusta. China Flavorissa tulee varmasti käytyä jatkossakin lounaalla ja kai sitä pitäisi joskus illallakin testata.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootpa tosi rankka Tsadin äijä. Kokkailet kunnon metsuri-ruokaa ... äijä ... heheheheheheheheheheheheh

Mirka kirjoitti...

Kiinassa keiton rooli on ollut aivan toinen kuin eurooppalaisessa perinteessä. Meillähän se on ollut maukas ruokahalun herättäjä, Kiinassa taas vastaa ruokajuomaa. Kiinalaisella aterialla ei perinteisesti ole juotu muuta kuin se keitto, ellei sitten alkoholia juhlatilaisuudessa. Useinkin se on ollut lähinnä kevyesti maustettu pannun tiskausvesi, jolla on päätetty ateria loppuriisin jälkeen.

Mirka kirjoitti...

On niissä toki herkullisiakin, mutta niiden rooli pitää ymmärtää muun ruoan raikastajana eikä itsenäisenä ruokalajina.

Ari Makela kirjoitti...

Japanissahan se on myös ruokajuoma. Kiotossa nauttimani perinteinen japanilainen aamiainen oli erinomainen, mutta myös aika julma. Matkatoverini mukaan misokeitto oli aamiaisen ainut juoma, minusta sillä oli myös vihreää teetä. Me olisimme molemmat kaivanneet lasillisen tuoremehua ja vettä niin paljon kuin lystää sillä aamiainen oli varsin suolainen.

Mutta kiitos taas sivistämisestä, Mirka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...