torstai 23. huhtikuuta 2009

RöstiperunaOlen tainnut ennenkin kertoa, huonoon suomalaisuuteeni kuuluu myös se, että en ole erityisen suuri perunan ystävä. En edelleenkään oikein usko lapsuudenajan väitteitä, että peruna olisi jotenkin terveellinen ruoka-aine: pohjimmiltaanhan se on hiilihydraattipallo, jossa on C-vitamiinia pintaosissa. Peruna kypsyy hitaasti ja lämmössä C-vitamiinia hajoaa.

Keitetty peruna on pahaa ellei se ole uutta perunaa, mieluusti juuri maasta nostettua. Mutta kyllä vanhemmastakin perunasta hyvää saa, mutta se vaatii äijämeininkiä. Vaikkapa perunagratiinina, valkosipuliperunoina tai Fish and Chips'nä.Rösti on sveitsiläinen perunaruokien klassikko, josta Rahola kertoo näin. Röstiperunat voi tehdä raaoistakin perunoista, mutta itse pidän enemmän siitä, että perunat on ensin keitetty.

8-10 kylmiä, keitettyjä perunoita
2 rkl voita
2 rkl öljyä
suolaa

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi, mausta raaste suolalla ja taputtele niistä pieniä kakkuja. Ruskista kevyesti pannulla.

1 kommentti:

Hanna Takala kirjoitti...

Et ole yksin tämän "huonon suomalaisuutesi" kanssa, minä myöskään en juuri välitä perunasta. Olen nyt yrittänyt antaa sille tilaisuuden.