torstai 19. kesäkuuta 2008

Pakkomielle kanttarellikeitosta
Mitä tapahtuu kun Äijä näkee kanttarellejä kaupan vihannestiskillä? Kanttarellit, no, niiden vuoksi minä opin Vilnassa "työ"matkalla pitämään sienistä kermaisen kanttarellikeiton kautta. Sienien rakennetta olin perinteisesti inhonnut ja inhoan sitä edelleenkin esimerkiksi purkkiherkkusienissä. Toisaalta olen myös oppinut, että purkkisienetkit voivat toimia. Äijä eksyy. Asiaan.

Kanttarellimeren äärellä mietin: kotona on kuivattuja yrttejä. Pakastimessa on katkarapuja ja jääkaapissa juustoa. Jos ostan kermaa ja riistafondia niin saanen hyvän keiton. Eli ollaan siis keskellä Äijän koekeittiötä. Tuleeko tästä hyvää vai katastrofi?

Verkosta löytyy ohjeita kuten vaikkapa nämä:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/27784/Kanttarellikeitto
http://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/ff2.nsf/printpage/A640FA6B0C389FE8C22566AD00339872?opendocument

Taidan kuitenkin tehdä ihan omasta päästä - eikä ruokakauppojen normaalivarustukseen kuulu tietokoneet, joilla voisi googlata reseptejä.

Ns. resepti on tyypillisen äijämäinen eli sitä ei ole tuotteistettu.

TarvitsetKourallinen kanttarellejä
Pussillinen katkarapuja
Vaaksan verran purjon valkoista osaa
Vettä
Riistafondia
6 dl kermaa
Viskiä (tällä kertaa Glenlivettiä)
Rakuunaa
Mustapippuria
Raastettua tahkojuustoa

Paista purjoa ja kanttarellejä voissa sopivasti. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Lurauta riistafondia ja lisää kerma. Lurauta sekaan viskiä. Mausta mustapippurilla ja rakuunalla. Keitä kokoon. Lisää katkaravut ja juusto juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: