lauantai 3. tammikuuta 2009

Siiderisinappi


Hesarin Ruokatorstaissa oli ennen joulua erikoinen sinappiresepti, joka herätti kiinnostukseni: en ollut koskaan edes kuullut sinapista, jonka pohjana olisivat siideri ja omenasose. Reseptin ainesosiin kuuluu sokeriton omenasose ja sellaista on turha yrittää kaupasta löytää, mutta Google löysi minulle reseptin. En ole koskaan tehnyt itse sen enempää sinappia kuin omenasosettakaan, joten viattomuuteni vähenee tämän blogauksen kohdalla kahdella pykälällä.

Voikohan sinappia pakastaa? Maustetut sinapit kun eivät oikein säily.

Tarvitset



Hesarin alkuperäinen resepti on tällainen, mutta mitä ihmettä on piparkakkumauste? Päädyin siihen, että omesoseen kaneli yhdistettynä neilikkaan, inkivääriin ja kardemummaan ajavat saman asian.

1 dl sinappijauhetta
1½ dl sokeria
1 dl omenasiideriä
2 kananmunaa
2 dl sokeritonta omenasosetta
2 tl vaaleaa balsamicoa
1/2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Mittaa sinappijauhe, sokeri, siideri ja omenasose kattilaan. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee.

Mausta balsamicolla, suolalla ja piparkakkumausteella.

Kommentit


Harvinainen oishikatta 5/5. Siiderinä toimi Crowmoore Extra Dry.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Santa Marialla on piparkakkumaustetta jauheena pikkupussissa ja sisältönä näyttää olevan yllättäen kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa. Että hyvin osuit omalla sekoituksellasi :) Itsekin sinapin ystävänä tuumailin tätä reseptiä lukiessani, että kannattaisi varmaan kokeilla.

cebic kirjoitti...

Tein pari päivää ennen joulua kolminkertaisen satsin konjakkisinappia. Liekö sitten suuren konjakkimäärän, mutta sinappi säilyi hyvänä maaliskuun alkupuoliskolle saakka jääkaapissa. Muistaakseni omaani laitoin sekä kermaa, että omenamehua. Muisti tosin voi tehdä tepposet. Seuraavaksi ajattelin tuunata sinapin konjakin sijasta valkosipulilla.