torstai 11. heinäkuuta 2024

Ravintola Yeastie Boi

The salmon bagel

Kumppanini huomasi, että Annankatu 29 Helsingissä löytyy sisäpihalta bageleitä tarjoava Yeastie Boi. Paikkaa on ylistänyt muun muassa Hesari. Astuttani tajuan ravintolatilan olevan tuttu: täällä on joskus ollut jonkin ravintolan avaijaiset blogaajille.

Virgin Mary prepared in kimchi broth

Kävimme Yeastie Boissa hetkenä, jona olisin korvista nostettaessa ja ravistattaessa kilissyt antibioottipillereistä, joten juomana toimi kimchi-liemeen tehty Virgin Mary ja alkoholiton olut. Pidän kimchistä, mutta mocktailin ainesosana se oli minulle liikaa.

Valitsitsimme molemmat Lax Stock n Smmokey -bagelin, jotka saapuivat pöytään paperiin käärittynä ja kahteen osaan puolitettuna. Tässä bagelissä on unikonsiemenbagel, norjalaista kylmäsavulohta, tuorejuustoa, kaprista ja tilliä. Bagelit osoittautuivat maukkaaksi ja runsastäytteiseksi. Syöminen oli runsaan täytteen vuoksi varsin sottaista.

´

The restaurant Yeasty boy

Yeastie Boin sijainti sisäpihalla taloyhtien roskiksineen ei ole niitä viehättävimpiä, mutta katuruokaravintolalle ok. Sisältä ravintola on persoonallinen ja viihtyistä. Suosittelemme.

Kannaattaa muistaa, että bageleitä on helppo tehdä myös itse. Oma suosikkimme on lohipastramibagel eikä se ravintoloiden bageleillä häviä.

Ei kommentteja: