tiistai 12. toukokuuta 2020

Kalaa Bordeauxista – Poisson à la Bordelaise

Poisson à la bordelaise


Kumppanini löysi Master of Wine Essi Avellanin suosituksen Chateau Bonnetista, joten uteliasuuttamme tilasimme pullolllisen Alkon verkkokaupasta. Seuraavaksi piti, tietysti, guuglata millaista kalaa Bordeauxissa syödään. Vastauksiin kuului muun muassa se, että Bordeaux on lihansyöntialue, mutta löysin varsin pahasti rikkinäiseltä sivustolta poisson à la Bordelaisen reseptin, jota päätimme kokeilla.


Chateau Bonnet

Chateau Bonnet osoittautui mainioksi valkoviiniksi.

Tarvitset


kahdelle

350 g kuhaa
kolme viipaletta kuivaa leipää
2 salottisipulia
½ valkosipulin kynsi
½ sitruuna
1 rkl lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1¼ dl valkoviiniä
10 g voita
suolaa
vastajauhettua valkopippuria

Kuori salottisipulit ja valkosipulit ja hienonna ne. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää viini ja keitä hiljaa, kunnes neste on haihtunut.

Kuumenna uuni 180 °C.

Purista sitruuna mehuksi. Sekoita leipä, sitruunamehu, salottisipuli, valkosipuli, lehtipersilja, valkopippuri ja suola tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää hiukan oliiviöljyä, jos seos on liian kuivaa.

Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja aseta kala pannulle. Peitä kala tahnalla ja lisää sille jäljellä oleva oliiviöljy.

Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Laita uunin grillivastus päälle muutamaksi viimeiseksi minuutiksi.

Tarjoile riisin, perunoiden tai kasvisten kera. Me käytimme lisukkeena Kipparin morsiamen peruna-fenkolivuokaa.


Kommentit

Tästä tuli erittäin hyvää. Valitettavasti en saanut julkaisukelpoista annoskuvaa. Yritin vielä uudelleen, mutta paitsi että käytin liikaa kuorrutetta, jolloin ruoasta ei tullut yhtä hyvää, niin se kaunis annoskuvakin jäi saamatta. Joten oishikatta 4/5.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...