perjantai 28. helmikuuta 2020

Cacio e pepe

2020-02-27_9512_makela_ari

Eilen teimme illalliseksi italialaista klassikkoa cacio e pepeä. Reseptinä käytimme Soppa 365n versiota. Kuulun niihin, jotka on opetettu keittämään pasta runsaassa suolatussa vedessä, mutta reseptin kommenteista huomasin, että pasta kannattaa keittää vähässä vedessä, jotta kastikevedessä on riittävästi tärkkelystä. Kuulosti perustellulta, joten käytimme suhteellisen vähän vettä. Olennaista valmistuksessa on se, että pasta ei saa olla kypsää, kun kastikkeenvalmistus alkaa.

Tarvitset


Neljälle

400 g spagettia
200 g pecorinoa
2 tl vastajauhettua mustapippuria
suolaa maun mukaan
2 rkl voita
3 dl pastan keitinvettä

Keitä pasta varsin pienessä vesimäärrässä. Riittävästi, jotta pasta ei klimppiydy, mutta riittävän vähän, jotta veteen jää riittävästi tärkkelystä kastiketta varten.

Raasta pecorino.

Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia paahda mustapippuria kasarissa noin yksi minuutti. Lisää voi. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Lisää pasta ja 1 dl keitinvettä kasariin. Lisää juustoraaste vähitellen voimakkaasti sekoittaen, jotta syntyy kastike. Lisää tarvittaessa keitinvettä, lopputuloksen tulee olla kostaa, mutta ei vetistä.

Tarjoa heti. Lisää halutessasi juustoraastetta ja mustapippuria.

Kommentit


Tästä tuli erittäin hyvää, mutta liiankin suolaista. Keitinveden suolan olisi voinut jättää vähemmäksi. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen. Oishikatta 4/5, jatkoon.

Ei kommentteja: