keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Valdespinon sherryt

From Valdespino

Sherry kuuluu niihin viineihin, joilla on erityinen paikka Äijäruokalassa: sitä on käytetty niin ruokajuomana kuin kastikkeisiinkiin. Pernos Ricard Finlandin kutsun käydessä Parrilla Españolaan tutustumaan Valdespinon sherryihin olin luonnollisesti kiinnostunut.


From Valdespino

Fintonic yllätti positiivisesti.

En ole perinteisesti harrastanut juomasekoituksia, vaan olen yksinkertaisena miehenä juonut samppanjani samppanjana ja absinttini absinttina. Vierailla mailla altistuin kuitenkin vaikutteille ja nykyisin muun muassa martini-variantit maistuvat. Gin-tonicin muunnos, jossa gini on korvattu fino-sherryllä oli mielenkiintoinen ja miellyttävä tuttavuus. Äijäruokala suosittelee.


From Valdespino

Lasit odottavat täyttämistään.

From Valdespino

Valdespino Cream toimii erinomaisesti juustojen ja jälkiruokien kanssa.


From Valdespino

Tapas-lautasta maisteltiin erilaisten sherryjen kera.

Paikalla ollut sommelier ja Sherry-kirjan kirjoittaja Antti Uusitalo ylisti sherryjä tapasten seurana. Kyllä, se on toimiva yhdistelmä!

From Valdespino

Lasit täynnä.

Sherryillä on, turhaan, Mrs. Marple -maine. Fino hyvin ruokajuomana vaikkapa kalaruoille ja puolikuivat sherryt ovat erinomaisia vaikkapa kastikkeissa. Kysyin Miguel Monterolta, Valdespinon edustajalta, hänen mielipidettään sherrystä ruoanlaitossa ja hän mainitsi muun muassa padat. Tähän aiheeseen lienee syytä paneutua syvemmin.


SherrysinihomejuustokastikeSherrysinihomejuustokastike pihveille on äijäruokalan klassikkopääruoka, joka on levinnyt ystäväpiirissäni laajalle. Se tehdään seuraavalla tavalla. Resepti on alunperin Arthousen julkaisemasta kirjasta Suuri kastikekirja.

Tarvitset


1 silputtu keltasipuli
2 rkl voita
50 g sinihomejuustoa
1 rkl sinappia
1 dl puolikuivaa sherryä
3 dl kuohukermaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Kiehauta sipuli voissa, mutta älä anna ruskistua. Lisää joukkoon suurin osa sinihomejuustosta. Lisää sinappi ja sherry. Sekoita hyvin ja anna kiehua hieman kokoon. Lisää kerma. Anna kiehua kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää loput sinihomejuustosta juuri ennen tarjoilua.

From Valdespino


Taatelimainen XP yllätti toimimalla sellaisenaan jäätelön kastikkeena.


Muualla verkossa


Pernod-Ricardin tiedote

Ei kommentteja: