sunnuntai 18. lokakuuta 2015

MasterChef Kira Åkerström-Kekkosen keittokirja: max 30 min

From max 30 min

Julkaisutilaisuudessa tarjoiltiin kirjan resepteistä muun muassa Vadelma-tahini-jogurttia. Maukasta!

Sain kutsun Cozy Publishing'n kustantaman Kira Åkerström-Kekkosen kirjan max 30 min julkaisutilaisuuteen. Osoittautui, että MasterChef Suomi 2013 on tehnyt erinomaiselta vaikuttavan keittokirjan, jonka useat reseptit herättävän minussa halun kokeilla. Näihin kuuluvat esimerkiksi porsas haudutetun fenkolin kera, nuudelikeitto porkkaliemellä ja katkaravuilla sekä tomaattinen kalakeitto.

From max 30 min

Täydellinen kirja ei kuitenkaan ole, kirjan kannen keltainen ei miellytä silmää ja kirjan nimestä tulee liian helposti mieleen Jamie Oliverin 30 Minute Meals. Ensimmäisellä selailukerralla kaipasin hyvinkin paljon hakemistoa, joka puuttuu valitettavan monesta keittokirjasta. Kirjan maltillinen koko kuitenkin vähentää hakemiston tarvetta, sillä yhdelle aukeamalle mahtuva sisällysluettelo ajaa lähes saman asian. Kirjan lopussa on kauppalistat resepteistä ja ehdotetaan niiden kuvaamista ennen kauppareissua. Ajatus tuntuu minusta vieraalle, sillä kauppalistaan tulee joka tapauksessa muutakin kuin vain aterian ainesosat. Meillä kauppalistana toimii joko paperi tai dokumentti Google Drivessä.

Kirja käy raaka-aineet lyhyesti läpi, mutta ei juuri tekniikoita selittele vaan olettaa lukijan osaavan perusasiat ruoanlaitosta. Kirjan ulkoasu on pirteä ja se on kuvauksellisesti onnistunut. Kirjan sidos ja paperilaatu kestänee hyvin keittiökäyttöä.

From max 30 min

Avokado-kikhernetahnaa

Kirjan reseptit ovat terveellisiä, yksinkertaisia ja ilahduttavan erilaisia ainakin Äijäruokalan näkökulmasta, joten kirjaa tulee varmasti käytettyä.

From max 30 min

Kirjan raaka-aineista minttu pilkisti medialle tarkoitetun kassin sisältä.


Kirja on pienistä puutteistaan huolimatta mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen.


Muualla verkossa


Kirjailijan blogi Truly Kira
max 30 min Facebookissa
max 30 min verkkokaupassa

2 kommenttia:

Piiku - Smoothiempaa Menoa kirjoitti...

Weehheee miten hauska blogi.. Jäämpäs seuraamaan kokkailuja :) NAM!

Ari Makela kirjoitti...

Kiitos kohteliaisuudesta. Hienoja smoothieita sinulla.