maanantai 19. lokakuuta 2015

Teriyaki-pihvi

From Nihon no ryori

Pari vuotta sitten eräs ystävämme kävi syömässä ja siitä lähtien ateriakokonaisuus, jonka pääruokalaji tämä on, on kantanut hänen etunimeään. Tehdäänkö Erkki-ateria tänä viikonloppuna?. Niin hyvää tämä on täydellisesti onnistuessaan. Japanilainen sinappi on reseptissä valinnainen, minusta hyvä liha ei seurakseen sinappia kaipaa.

Resepti on peräisin Shizuo Tsujin kirjasta Japanese Cooking - A Simple Art, joka on mielestäni yksi parhaista, ellei paras, japanilaista keittokirjoista.

Tarvitset


kaksi sisäfilepihviä
suolaa
2 rkl kasvisöljyä
4 rkl sakea
3 rkl miriniä
2 rkl soijakastiketta
(japanilaista sinappia)

Suolaa liha kevyesti kummaltakin puolelta. Kuumenna pannu hyvin kuumaksi ja ruskista toiselta puolelta kansi päällä kolmisen minuuttia. Käännä vain kerran. Kun liha paistuu toiselta puolelta lisää lihan päälle sake. Peitä ja paista toiset 2-3 minuuttia. Siirä liha syrjään. Lisää pannulle mirin ja soijakastike. Laita pihvit takaisin pannulle, kun lihan paistoliemet ovat liuenneet, peittääksesi lihan kastikkeella. Paista 30 sekuntia per puoli. Leikkaa noin sentin paksuiksi siivuiksi, jos syöt pihvin puikoilla.

Kommentit


Erittäin hyvää, erittäin suositeltavaa. Harvinainen oishikatta 5/5.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Minullekin maistusi Erkki. Taidan kokeilla ensi viikonloppuna.

Ari Makela kirjoitti...

Kokeilitko? Maistuiko?

Itse koen japanilaisen ruoan erityisen vaikeaksi, koska pienikin moka näkyy heti. Olen varsin huoleton luonteeltani ja aivan erityisen huono olen asettelemaan kauniita annoksia.