sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Porsaan sisäfile uunissa

From Äijäruokaa 2015-09

Silloin tällöin meillä syntyy Hesarin reseptistä muokattu versio porsaan sisäfileestä uunissa rosmariinikastikkeen kera. Meillä tämä nopeasti valmistuva ruokalaji on silloin tällöin kiireisemmän viikonlopun ruokana. Samalla uunissa valmistuvat näppärästi paahdetut lohkoperunat. Tästä kahden hengen perhe saa myös seuraavan päivän lounaan.

Tarvitset


1 porsaan sisäfile
suolaa
mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl sinappia
2 rkl öljyä
2 tl rosmariinia
2 dl kuohukermaa
1 rkl lihafondia
tuoreen rosmariinin oksa silputtuna
mustapippuria
suolaa

Hiero lihaan suolaa, mustapippuria ja rosmariinia. Sekoita soijakastike, hunaja, sinappi ja öljy. Sudi lihan pinta seoksella. Kuumenna uuni 175 °C. Laita liha uunivuokaan ja paista puolisen tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 °C.

Huuhtele uunivuoalta paistoliemi kastikekasariin pienellä vesimäärällä, lisää fondi ja kerma. Mausta tuoreella rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Keitä kastike kokoon.

Kommentit


Helppoa ja herkullista, oishikatta 4/5.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän kuuloinen resepti,kokeilen tänään ensimmmäistä kertaa.Nyt vaan ihmettelen tuota marinadia,hetken päästä uunissa haisi palaneelta ja marinadi oli ihan palanut.Vaihdoin lihan toiseen vuokaan ja laitoin vain vähän vettä,öljyä ja soijakastiketta,loput sitten suoraan kastikeen sekaan. :)

Ari Makela kirjoitti...

Mielenkiintoista. Olen tehnyt tätä useita kertoja, enkä ole saanut tällaista efektiä aikaiseksi. Olisikohan sinulla huomattavasti äkäisempi uuni, kuin minulla?

Tämä on jostain syystä vuodesta toiseen blogini luetuin resepti, vaikka omasta mielestäni paljon kiinnostavampaakin luettavaa löytyy.

mikko kirjoitti...

Kiitos, tämä resepti on kuulunut jo pidemmän aikaa vakio kalustoon, aina onnistuu!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun jaoit tämän reseptin. Tein tänään meidän sunnuntain ruuan tällä ohjeella. Kastike oli huippu hyvää.

Antti R kirjoitti...

Marinadin hunajas on se sokeri mikä palaa kiinni uuniin. Kannattaa laittaa vettä tilkka uunivuokaan. Ite tuunasin kastiketta et lisäsin rkl sinappia.
Tää liharesepti toimii. Ite laitoin uunijuureksia kylkeen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...