torstai 10. syyskuuta 2015

Marenki-mansikkakakku

From Heidi

Heidi toivoi syntymäpäiväkseen mansikkakakkua. Koska hänen mielestään kakku on sitä parempi, mitä vähemmän siinä on pohjaa, reseptin valinta osui täysin pohjattomaan marenkikakkuun. Resepti, jota hieman tuunasin, löytyi Makuja-sivustolta.

Kakun tekeminen oli minulle hivenen pelottavaa, koska en ole käsistäni maailman näppärin enkä ollut koskaan aikaisemmin tehnyt marenkia.

Tarvitset


Kahdeksalle

Täyte


1 l tuoreita mansikoita
5 dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria

Marenkipohjat


5 munanvalkuaista
3 dl sokeria
muutama tippa etikkaaKuumenna uuni 225 °C.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon pitää olla niin kiinteää, että se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Kääntele varovasti joukkoon puolet sokerista ja muutama tippa etikkaa.

Lisää loppu sokeri varovasti käännellen. Levitä marenkiseos kahdeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja työnnä pelti uuniin. Katkaise lämpö kahden minuutin kuluttua ja jätä marenki uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt.

Huuhtele mansikat ja poista kannat. Ota kauneimmat mansikat sivuun koristelua varten ja puolita ne. Soseuta loput mansikat haarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita mansikkasose vaahtoon.

Levitä juuri ennen tarjoilua mansikkakerma marenkipohjille ja nosta ne päällekkäin. Koristele mansikanpuolikkailla ja tarjoile heti.


Kommentit


Kakusta tuli erinomaisen herkullinen ja syntymäpäiväsankari ilmoitti, että tätä pitää tehdä tulevinakin syntymäpäivinä. Kovin kaunis kakusta ei tullut; se olisi myös voinut olla hieman pienempi. Oishikatta 4/5.

Ei kommentteja: