keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Lohta thaityyliin

From Äijäruokaa: Lohi thaityyliin

Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa löytyy useita mainioita reseptejä. Tämä thaityylinen lohi on yksi niistä.

Tarvitset


600-700 g lohifileen niskapalaa
1 tuore chili
5 cm inkivääriä
1½ soijakastiketta
2 limetin mehu
½ dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa fileestä noin kolmen senttimetrin paksuiset viipaleet. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi, laita kala pannulle ja anna olla paikoillaan noin 45 sekuntia. Ota pois pannulta. Lohi saa kypsyä vain muutaman millimetrin pinnaltaan. Siirrä kala uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin.

Valmista liemi. Viipaloi chili ja inkivääri pienen kattilan pohjalle, kaada joukkoon soija ja purista sekaan limetin mehu. Lisää vesi. Keittele matalalla lämmöllä pari-kolme minuuttia, jotta chili ehtii maustaa liemen.

Kaada kiehuva liemi lohien joukkoon. Nesteen tulee nousta puoleen väliin lohiviipaleen kylkeä.

Laita lohet liemineen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi, ota vuoka uunista ja anna jälkikypsyä vielä viisi minuuttia. Lohen pitää jäädä sisältä meheväksi.

Tarjoa riisin tai keitettyjen tai wokattujen vihanneksien kera.

From Äijäruokaa: Lohi thaityyliin

Kommentit


Kirja toteaa, että tulisen ruuan ystävä voi lisätä chiliä enemmänkin ja että maku on liemessä: liemen määrällä kalan päällä voi siis säätää annosten tulisuutta. Oishikatta 4/5.

Safkaa on tunnetuin avokadopastastaan, mutta tässä on esimerkki siitä, että kirjassa on paljon muitakin hyviä reseptejä.

Ei kommentteja: