torstai 26. syyskuuta 2013

Karitsankyljyksiä punaviinikastikkeella ja tyrnipiparjuurivaahdolla

17.9.Cono Sur: reseptikilpailu


Cono Sur järjesti pohjoismaisille ruokabloggaajille reseptikilpailun, jossa aiheena oli pohjoismainen lammas, peruna, omena tai lohi. Reseptin tulisi sopia Cono Surin viinien kanssa. Mekin päätimme osallistua ja Cono Sur toimitti meille Bicicleta Riesling ja Pinot Noir -viinit. Pohdittuamme asiaa päädyimme Pinot Noiriin, lampaaseen ja Heidin äidiltä saatuun tyrnimehuun. Stockmannilta löysimme karitsan kruunukyljyksiä.

Pimenevään iltaan ja alkuyöhön rakensimme parvekkeellemme illallisen.

Resepti
Punaviinikastike


pieni sipuli hienonnettuna
nokare voita
½ dl vettä
2½ dl punaviiniä
luraus härkäfondia
1 laakerinlehti
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
maizenaa

Kuullota sipuli voissa, lisää viini ja vesi ja fondi. Mausta ja keitä kokoon. Suurusta maizenalla paketin ohjeen mukaan.

Uuniperunat


Harjaa perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin halki. Aseta ne uunivuokaan kuoripuoli alaspäin. Mausta merisuolalla ja rosmariinilla. Valelle oliiviöljyllä. Paista puoli tuntia 250 °C uunissa.

Tomates à la provençale


Valmista kasvislisukkeeksi vaikkapa tomates à la provençale.

Tyrnipiparjuurivaahto


2 dl kuohukermaa
1 dl tyrnimehua
1 rkl piparjuuritahnaa
½ rkl agar-agaria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tyrnimiehu ja sekoita siihen agar-agar. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen ruokalusikallinen piparjuuritahnaa ja suurustettu tyrnimehu.Stockan Herkun kuusi osoittautui olevan seitsemän, kun lihatiskillä laskettiin kyljyksiä. Mitä pienistä, ylimääräisen avulla toinen meistä sai herkullisen lounaan.

Karitsan kruunukyljykset


6 karitsan kruunukyljystä
mustapippuria
merisuolaa

Ota kyljykset lämpimään tuntia ennen kypsentämistä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin.

Kommentit


Kilpailuruokien tekeminen on hieman pelottavaa: pitäisi olla hieman omaperäinen, mutta seurauksena voi olla omituinen ruoka. Tällä kertaa kokeilu meni kuitenkin hyvin, sillä makuyhdistelmä toimi. Ruoasta tuli erinomaisen hyvää. Toteutus ei mennyt täysin nappiin: vaahto olisi ollut edukseen pursotettuna ja annoskuvassa on toivomisen varaa. Äijäruokalassa jäätiin kuitenkin hyvälle mielelle: oishikatta 4/5.

Reseptiämme voi äänestää täällä.Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Viini osoittautui maukkaaksi, mutta kevyeksi, kuten pinot noireilla on tapana. Konstailematon viini toimi hyvin ruoan kanssa.

Ei kommentteja: