maanantai 26. marraskuuta 2012

Hotelli Klaus K: American Christmas Grill

From Äijäruokaa 2012-11

Äijäruokalassa korjattiin kaipuuta New Yorkiin Hotelli Klaus K:n American Christmas Grillissä torstaina yhdessä muiden ruokablogaajien kanssa hotellin kutsumana.

American Christmas GrillFrom Äijäruokaa 2012-11

American Christmas Grill -ateriakokonaisuuden
meille esitteli Filip Forsberg.

Tilaisuuden teemana oli amerikkalainen joulugrilliruoka. Samma på finska: paljon lihaa, hiukan kalaa ja vain kaksi kasvisruokalajia. En toista koko menua tässä. Sitä kannattaa käydä vilkaisemassa täällä.

Kattava alkuruokavalikoima


From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

Alkuruoat lupasivat paljon, ja sieltä suosikkini löytyivätkin: ilmakuivattu kinkku, omenainen endiivisalaatti ja kalat – kuhachevice ja graavilohi.

Pääruokasuosikki: entrecoté ja cajun blackened lohi


From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

Pääruoista meille tarjottiin ensin valmiit annokset valokuvattaviksi. Sen jälkeen jokainen sai eteensä pienet maistiaiset viidestä pääruoasta. Niistä mausteinen entrecoté ja cajun blackened lohi miellyttivät eniten, vaikka kaikki muukin oli hyvää. Lohesta pitää erikseen vielä mainita, että se ei ollut täysin kypsää. Minusta se olisi voinut olla vieläkin vähemmän kypsää, mutta se lienee ristiriidassa blackened-kypsentämisen kanssa ja saattaisi jakaa liikaa asiakkaiden mielipiteitä.

Pääruokien lisukkeina tarjoiltiin erinomaista bataattipyreetä parmesanilla ja valkosipulilla, ruusukaalia salsa verdellä, grillattuja vihanneksia vadelmabalsamiviinietikalla sekä perinteistä joulukalkkunan täytettä (muun muassa leipää, kanstanjoita, chilimakkaraa ja sipulia). Herkkua!

New York -juustokakku ja muita jälkiruokaherkkuja


From Äijäruokaa 2012-11

Blogaajia kameravarustuksen anonymisoimana. Blogaajille annettiin hyvin aikaa kuvaamiseen.

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

From Äijäruokaa 2012-11

Jälkiruokapöytä oli ylellinen konvehteineen ja New York -juustokakkuineen. Jätin sen kuiteknin varsin vähälle maistelulle, koska olin tässä kohtaa jo melkoisen täynnä. Oikein hyvää kaikki!

Kaikki oli hyvää, mikään ei tuottanut pettymystä. Jos ruoka ei aivan korkeimmille kulinaarisille kukkuloille yltänytkään, niin Klaus K:n joulumenua voi suositella lämpimästi varsinkin ihmisille, jotka eivät halua syödä perinteistä suomalaista jouluruokaa kuin vasta jouluna.

Tilaisuus oli poikkeuksellisen hyvin järjestetty. Kaikki oli sujuvaa; hotellilla ymmärrettiin tai hyvin nopeasti opittiin, millaista väkeä ruokablogaajat ovat. Kiitos Klaus K:n väelle mukavasta illasta ja herkullisesta illallisesta!

American Christmas Grill
4.–21.12. (lounas & illallinen)
Hotelli Klaus K, Bulevardi 2–4, Helsinki
Hinta 62 euroa / henkilö

Muut blogaajat tilaisuudesta

Hannan soppa
Pumpkin Jam

1 kommentti:

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

Niin herkullisen näköisiä kuvia, että tulee vesi kielelle. :) Vaimolta terveiset New Yorkista.