keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Sake no teriyaki, toinen otos

From Äijäruokaa 2012-11

Sake no teriyaki on suosittu ruokalaji varsinkin lännessä. Erityisen usein siihen olen törmännyt newyorkilaisissa lounaspaikoissa. Sitä on helppo tehdä myös itse, kunhan vain on varovainen ettei polta kastikkeessa olevaa sokeria.

Teriyaki-kastiketta saa myös kaupasta, mutta se kannattaa tehdä itse sillä kaupan versiosta on ainakin Suomessa turha etsiä sakea.

Tarvitset


furi-jio-suolattua lohta
teriyaki-kastiketta
maultaan neutraalia kasvisöljyä

Kuumenna pannu keskilämmöllä öljytilkan kera. Paista lohiviipaletta minuutti-pari kummaltakin puolelta. Ota kala pois pannulta ja kaada liika öljy pois pannulta. Palauta kala pannulle. Kaada kastike kalan päälle ja paista 2-3 minuuttia kunnes kastike alkaa kiehua. Käännnä kala. Nostele kastiketta kalan päälle paistamisen aikana.

Kommentit


Tästä tuli hyvää, oishikatta 4/5. Kypsyysaste oli erinomainen lohen ollessa selkeän mehevä sisältä. Annos jäi hiukan onnettoman näköiseksi kuvassa, joten pisteistä rapsahti yksi pois.

4 kommenttia:

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

Näyttää herkulliselta - tehdään yhdessäkin! Voisi toimia joulupöydässäkin?

Heti kun vaimo karkaa ulkomaille, mies unohtaa kasvikset. :D

Riitta kirjoitti...

Wau, tää on ihan varmasti hyvää, ainekset on kohdillaan.

Ari Makela kirjoitti...

Miksei, Heidi. Rakkaalle vaimolleni tiedoksi, että söin myös kasviksia. :)

Kiitos, Riitta.

saarikowski kirjoitti...

Vois kokeilla, harmi ettei täältä makkaran maasta saa kovin helposti tuoretta lohta. Pakastelohi+soijakastike on vähän huono korvike.