keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Flada 13: illallinen

From Flada 13

Mainion brunssin jälkeen odotukset illallisesta olivat korkealla, kun eräänä elokuun iltana suuntasimme kohti Flada 13 -ravintolaa; omistaja Jarmo Salosen kutsumana.

Ravintola oli lähes täynnä saapuessamme. Onneksi tilaa löytyi sen verran, että saimme vaihdettua pöytämme mieluisammaksi ja myös paremmin valokuvaukseen sopivaksi.

From Flada 13
Kauniit voisiivut tehtiin juustohöylällä!

Flada 13 panostaa laatuun, tuoreuteen ja lähiruokaan. Keskustelimme ravintolan toisen omistajan, Jarmo Salosen, kanssa muun muassa possun ja kanan kypsentämisestä. "Tyypillinen virhe on, että lihaa kypsennetään liian paljon, jolloin siitä tulee kuivaa. Riittää, että liha käy riittävän korkeassa lämpötilassa. Silloin se on turvallista, mutta jää vielä meheväksi", olivat kutakuinkin Salosen sanat.

From Flada 13
Alkuruokana ollut kantarellikeitto oli erinomainen.

From Flada 13
Arin pääruoka: rosmariinipossu. Mehevyyslupaus täyttyi. Jopa Heidi innostui possusta maistettuaan palasen, vaikka ei juuri koskaan syö possua.

From Flada 13
Heidin pääruoka: Erinomainen pihvi, jonka kypsyysaste oli täydellinen.  Suomessa on harvoja paikkoja, joissa medium miinuksena tilatun pihvin saa oikeasti verta tihkuvana. Salosen suositteleman viini täydensi mehukkaan pihvin. Kalliista hinnasta huolimatta viinilasia täydennettiin illan aikana.

From Flada 13
Heidin jälkiruoka: uuniomenapannacotta

Jälkiruoatkin maistuivat. Heidi valitsi uuniomenapannacottan ja Ari mustikkapiirakan vaniljajäätelöllä. (Jälkimmäisestä ei valitettavasti tullut edustavaa kuvaa.)

Viiniä ja vettä jouduimme odottamaan pariin kertaan: henkilökunnalla riitti selvästi töitä, ja tarjoilija ei aina huomannut lasien tyhjenemistä. Muuten palvelu toimi erinomaisesti. Tunnelma oli hämärän valaistuksen ja kynttilöiden ansiosta intiimi ja romanttinen. Hyvänkin illallispaikan voi nimittäin pilata liian kirkkaalla valaistuksella.

Flada 13 illallinen jätti hyvän mielen, ja muiston elegantista sekä herkullisesta ateriasta. Voimme suositella ravintolaa lämpimästi myös illallispaikkana.

Muualla verkossa

Flada 13, kotisivut
Flada 13, Facebook-sivut
TableOnline: pöytävaraukset
Eat.fi

Tekstin kirjoittivat Heidi ja Ari yhdessä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Verta tihkuvana... Juuh, okei.