torstai 1. syyskuuta 2011

Yakiniku

Yakiniku ei ole äijäruokalassa kovin yleinen ruokalaji, mutta sitä tulee silloin tällöin tehtyä. Wikipedian kanssa olen eri mieltä siitä, mitä sana tarkoittaa: Wikipedia puhuu grillaamisesta, mutta minusta yaki tarkoittaa myös paistamista ja paahtamista.

Tällä kertaa päätin kokeilla lisukesalaattiin käyttämääni wasabi-yuzu-kastiketta yakinikukastikkeena.

Tarvitsetnaudan ulkofilettä
kaksi kesäsipulia
wasabi-yuzu-kastiketta
maultaan neutraalia öljyä

Ota liha vähintään puoleksi tunniksi lämpimään. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi jo kylmänä. Viipaloi sipuli. Kuumenna öljy wokissa ja lisää sipuli. Kypsennä, mutta älä anna ruskistua. Töni sipuli wokin reunoille. Lisää lihaviipaleet vähän kerrallaan - tarkoitus on paistaa, ei keittää, lihaviipaleet. Nostele valmiit lihaviipaleet wokin reunoille. Kun kaikki liha on paistettu nosta viimeisetkin viipaleet wokin reunalle ja kaada kastiketta wokin reunaa pitkin. Sekoita.

KommentitEi, tämä ei toiminut, oishikatta 1/5.Kun näin nämä lautaset se oli rakkautta ensisilmäyksellä.© OttawaAC, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Ruoanlaittopuikot ovat suomalaisessa kotikeittiössä harvinainen näky, mutta suosittelen kokeilemaan varsinkin jos puikot ovat ruokailuvälineinä tuttuja. Erittäin näppärät tällaisen ruoan tekemiseen.

Loppukevennys

Sain tuliaisia Finncon 2011 tilaisuudesta. Kiitos!

Ei kommentteja: