sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kebab

Kotikebabia on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa ja reseptin lähteen on pitänyt olla persialainen keittokirjani, josta en ole kokannut vielä yhtään mitään, mutta kun ystäväni ruokkimisesta jäi yli noin 700 g karitsanjauhelihaa, joka piti käyttää johonkin, muistin Sillä sipulin kebab-ohjeen. Vaihdoin melkein kaikki raaka-aineet, mutta perusohjetta noudatin lähes sinnepäin.

Tarvitset700 g karitsanjauhelihaa
2 tl vastajauhettua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl jeeraa
2 tl korianteria
1 tl chilijauhetta

Vaivaa ainekset tasaiseksi ja muotoile seoksesta halkaisijaltaan noin 3 cm pötkö. Kääri kolminkertaiseen folioon ja paista pötköä 4 tuntia 100 °C uunissa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja leikkaa siivuiksi.

KommentitSillä sipulin toteutukseen verrattuna maustoin selkeästi enemmän arabityyliin ja leikkasin lihan siivuiksi enkä pitkiksi suikaleiksi, jotta liha olisi helpommin syötävää. Lopputulos oli maittava. Oishikatta-arvion jätän siihen kun teen ensimmäisen oman kebabini.

Hieman kummallista on se, että vaikka seuraan useita blogeja jatkuvasti niin lainaan niistä reseptejä hyvin harvoin. Tässä voisi skarpata, aloitan tästä.

2 kommenttia:

kielensyöjä kirjoitti...

Kebabtaikina olisi varmaan vaatinut enemmän rasvaa. Öljyä tai sikaa. Sika ei vain tainnut olla sallittu herkku arabiassa.

Ari Makela kirjoitti...

Lihapaketista lähti itse asiassa yllättävän paljonkin uunissa rasvaa irti.

Maallistuneille muslimeille kelpaa niin possu kuin viinikin.