lauantai 30. toukokuuta 2009

Liikuteltavista grilleistä

Tapasin viikolla ystäväni, jonka kanssa tuli puheeksi helposti liikuteltavat grillit. Onko lukijoillani kokemuksia sellaisista? Liikuteltava saa olla myös mallia raahattava. Kertakäyttöistä en suostu hankkimaan, mutta onko lukijoilla kokemuksia? Onko näistä mihinkään? Entä jaksaako tavallista pallogrilliä raahata?

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Weberin Baby Q on hieno peli. Ei viitsi kävelypelillä kantaa mukanaan, mutta auton perässä nyt ainakin.

Ari Makela kirjoitti...

Öh, unohdinpa olennaisen pointin speksistä: myin autoni tarpeettomana kun muutin Helsinkiin.

Eli siis etsin vehjettä, jonka saa paikasta A paikkaan B yhden ihimisen voimin. Jos näistä ei ole mihinkään suostun taksiin pidemmillä matkoilla, mutta mukavaa olisi jos yksi ihminen saisi grillin, jonka jaksaa kantaa tai raahata 100 metrin päähän yksin.

Anonyymi kirjoitti...

Tee niin kuin esim minå. Kun menee paikkaan missä ei ole grilliä niin osta sinne perus 20€ pallogrilli, ruuvari mukaan, kasaa se, grillaa ja jätä ko paikkaan muiden käytettäväksi.

Näin meidän muiden ei tartte myöskään ostaa niitä joka paikkaan:)

Nman kirjoitti...

Joissain pihajuhlissa törmäsin mini-pallogrilliin, n. 30cm halkaisijaltaan ja parikymmentä senttiä korkea. Painoakaan ei ollut ihan hirveästi, eli ihan mukana kulkeva malli. Ei vain ole mitään hajua mistä niitä voisi löytyä, ehkä Hong Kongista tai Robin Hoodeista?

Mirka kirjoitti...

Me olemme mieltyneet aasialaisiin pöytägrilleihin, niitä on kokoontaitettavia, koko jotain 30 x 30 x 15. Sopivat erityisesti ohuiden lihaviipaleiden korealaistyyppiseen grillaamiseen. Paitsi pöydän ääressä niitä voi käyttää myös piknikillä vaikka rantakalliolla.

Ari Makela kirjoitti...

Tuo kuulostaa kiinnostavalta, Mirka. Osaatko sanoa mistä niitä löytyy?

Mirka kirjoitti...

Voi en, niitä on löytynyt mistä sattuu! Viimeisin Mankkaan K-Supermarketista joulukuussa 70 % alennuksessa.

Nelle kirjoitti...

olisin kanssa kehunut sitä weberin pikkiriikkistä, joskus se piti käydä hakemassa karusellista (niin, siitä ravintolasta) kun eräs kohtuullisen hyvin tuntemani mieshenkilö duunikavereineen oli ollut kesäjuhlissa meidän "matkagrilli" mukana. Ilta oli ollut vaiherikas, mutta lopulta karkulainen kuitenkin paikallistettiin! Selvyyden vuoksi mainittakoon, että se grilli siis ;)

Tinka kirjoitti...

Meidän kaveripiirissä on tullut suosituksi kartion muotoinen hiiligrilli, joka on kannettava (puinen kahva). Kun grillin avaa saadaan kaksi kartionpuolikasta, joihin voi laittaa ritilät. Hiilipesät on sopivan syvät, jotta syntyy hyvä ja pitkä hiillos. Ollaan paistettu eka makkarat, sitten pihvit ja vielä vartaita tai kasviksia lähes kymmenelle ihmiselle. Hiilet voi laittaa sisään kun lähtee ja palaneet/sammutetut hiilet kantaa kotiin grillissä yhtä kätsästi.
Valitettavasti en tiedä mistä niitä saa ostaa :( Jostain perusmarketista varmaan...

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä on Weberin Go-Anywhere venekäytössä. Menee pienempään tilaan kuin niiden pienet pallogrillit, yllättävän helpot liikuttaa ja aivan pirun hyviä grillattavia.

http://www.weber.eu/smartsite.dws?id=11787#

Ketturouva kirjoitti...

Hitsi, jossakin näin juuri kannettavien grillien vertailun jossa oli grilli josta takuulla tykkäisit, mutta missähän se oli? Raportoin jahka/jos paikallistan sen...

Lasse kirjoitti...

Moi!

Suosittelen IKEAn rosterista pallogrilliä. Todella laadukas tuote, toisin kuin monet muut tuotteet, mitä IKEA myy. Mulla on ollut tuo kyseinen grilli käytössä 2 vuotta ja sitä on käytetty todella ahkerasti rantakallioilla. Grilli on toimimnnoiltaan edelleen kuin uusi!

Pari vuotta sitten grilli voitti myös jonkun pikkupallogrillitestinkin.

Hintaa grillillä oli noin 30 euroa ja luulisin, että tuo kuuluu valikoimiin edelleen.

Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Kahden kerran käyttökokemuksella voisi antaa varovaisen äänen tuolle Weberin Go-Anywhere -grillille. Näyttää siltä, että siinä on onnistuttu pakkaamaan kannettavaan pakettiin melkein kaikki Weber-pallogrillin ominaisuudet.

Kansi auki riittää tehoa vähintään tarpeeksi, kansi kiinni onnistuu hitaampi hauduttaminen ja ilmamäärää voi säätää monipuolisesti. Kun luukut sulkee, niin grilli sammuu ja jäähtyy alle puolessa tunnissa, jolloin hiiliä voi käyttää seuraavallakin kerralla. Pieni ongelma on hiilien vähän epätasainen syttyminen, mutta eiköhän sekin parane pienellä harjoittelulla...

Grilli on erinomaisen kannettava ainakin kilometrin luokkaa olevilla matkoilla. Hiilet voi ladata grilliin valmiiksi jo kotona, kääntyvät jalat pitävät kannen tiukasti kiinni kuljetuksen aikana. Kapasiteettia on yllättävän paljon, arviolta tusina grillimakkaraa tai 4-6 kpl isoja broilerin fileitä.