maanantai 23. toukokuuta 2011

Hiroshima hambaagaa


Kuukauden ruokahaaste on burgeri. Oman ideani kehitin Masaharu Morimoton kirjan The New Art of Japanese Cooking possu-gyoza-reseptistä raskaasti muuntaen.

Tarvitset



Tee kastikkeet ensin. Tarvittaessa ne voi lämmittää uudelleen.

Tomaattikastike



1 purkki (500 g) luumutomaatteja
1 rkl neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 punainen kuivattu chili
½ hienoksi pilkottu sipuli
merisuolaa
vasta jauhettua mustapippuria


Valuta tomaatit, säästä mehu. Poista siemenet ja pilko tomaatit.

Kuumenna öljy pannulla hyvin kuumaksi. Lisää valkosipuli ja chili ja paista jatkuvasti sekoittaen kunnes valkosipuli on kullanruskeaa. Poista chili ja valkosipuli pannulla ja heitä ne pois.

Kuullota sipuli pannulle. Lisää tomaatti ja niiden mehu ja kiehauta. Laske lämpö keskilämmölle ja keitä kokoon kunnes kastike on paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pekoni-Creme-Fraise-tiiviste



2 viipaletta pekonia
1 banaanisalottisipuli
liraus härkäfondiafondia
1 tuore timjaminoksa
150 g créme fraichea
vasta jauhettua mustapippuria

Paista pekonia keskilämmöllä kunnes se on luovuttanut rasvansa. Lisää salottisipuli kunnes se on pehmennyt. Lisää fondi ja créme fraiche ja huuhtele vedellä viimeisetkin kerman loput pannulle. Keitä kokoon kunnes kastike on paksua.

Hampurilainen



1 hampurilaissämpylä
mustaa emmentalia raasteena
salaattia
porsaan jauhelihaa
kourallinen korppujauhoja
1 kananmuna
½ sipuli
vastajauhettua mustapippuria
suolaa

Leikkaa sipuli viipaleiksi

Sekoita liha, kananmuna, suola, korppujauhot ja mustapippuri ja muotoile seoksesta pihvi. Tee kuoppa keskelle ja lisää siihen juustoraaste. Paista 200 °C uunissa kunnes sisälämpötila on 74 °C;

Paahda sämpylä leikkuupinnoiltaan nopeasti kuivalla non-stick-pannulla. Levitä alapuolelle tomaattikastiketta, asettele salaattia päälle, laita pihvi salaatin päälle, pihvin päälle pekonikastiketta ja sen päälle sipuli. Laita kansi päälle.

Kommentit



Tästä tuli rumaa koska hampurilaista rakenteassani sotkin lautasta ja koska tämä jäi viime tinkaan kuvaa ei juurikaan ehtinyt siistiä. Mutta silti oishikatta 4/5. Ainakin pekonikastike tulee jäämään keittiööni.

EDIT: nimeä ihmeteltiin sillä onhan se kieltämättä jälkikäteen ajatellen makaaberi tietyistä historiallisista syistä. Tämä ei tullut edes mieleeni valitessani nimeä. Syy nimeen on kuitenkin täysin rauhanomainen: Morimoto on kotoisin Hiroshimasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse sanoa, että tuli rumaa. Eivät hampurilaiset koskaan pysy koossa. Nokkela resepti muuten. Ei ole koskaan tullut mieleen käyttää tomaattikastiketta hampurilaiseen.