maanantai 6. joulukuuta 2021

Ravintola Glass ja Valokuvataiteen museon K1

pike

Jokin aika sitten Valokuvataiteen museo avasi Kämp Gallerian pohjakerrokseen K1 museon ja sen kylkeen avatautui bistro The Glass. K1:ssä olemme muutaman kerran käyneet ja The Glassissa olemme käyneet joskus perinteisellä museodrinkillä. Tällä kertaa vierailimme Susanna Majurin Rakkaus-näyttelyssä, josta pidimme kovasti. Se on nähtävillä 14.1.2022 asti. Suosittelen.

Olimme päättäneet kokeilla The Glassin lounasta, jolla on nyt tarjolla kolmen ruokalajin lounas 32 euron hintaan. Rinnalle voi halutessaan ottaa annoksen ravintolan omaa juurileipää ja levitettä. Se kannattaa, sillä leipä on erinomaista. Alkuruoaksi tarjolla on savustettua mantelimoussea tai linnunmaksamoussea, hopeasipulia grillatulla juurileivällä. Pääruoaksi valitsimme paistettua haukea, savuvoikastike, grillattua kaalia sekä rapeaa lehtikaalia. Tästä annoksesta saa myös kasvisversion, jossa kala on vaihdettu paahdettuun juuripersiljaan. Jälkiruokana toimii rommipäärynä kanelijäätelöllä. Viiniksi valikoitui tarjoilijan suositusesta Domaine de l'Enclose Chablis, jota saa myös Alkosta.

The Glassin joululounas oli kautaaltaan laadukas, kaunis ja maukas. Kun tähän lisää vielä hyvän palvelun, voi todeta vierailumme olleen hyvän mielen taide & lounas -päivä..

Ei kommentteja: